Направи си сам: лесни идеи за декор с камъчета

0 коментара0/5

Събудете креативната си същност с помощта на тези лесни и оригинални идеи за използване на камъни в интериора.

Направи си сам: лесни идеи за декор с камъчета

Кактус от камъчета

Ако не сте от хората, които умеят да се грижат за растения или просто нямате подходящи условия, ви предлагаме една алтернативна идея, която ще разнообрази както бюрото в офиса, така и  масата във всекидневната.

Добави описание

За целта са ви необходими няколко кръгли и продълговати камъка с различна големина и акрилни бои в различни нюанси на зеленото. Боядисайте камъчетата и ги оставете да изсъхнат. В стъклена купа, малка саксия или декоративна метлна кофичка поставете малки бели камъчета или пясък. Върху боядисани в зелено камъни нарисувайте с боя или перманентен маркер бели ивици, които да имитират бодлите на кактуса. Подредете готовите камъчета в саксията, така че да наподобяват листата на кактус.

Свещник

Добави описание

Ако обичате да събирате камъчета от екскурзии, но нямате къде да ги съхранявате, може да ги използвате в следващия си творчески проект, като си направите от тях красив свещник за дома. Необходимо ви е само малко лепило и вдъхновение. За да бъде по-шарен и оригинален свещника, можете да боядисате или декупажирате предварително камъчетата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Направи си сам – оригинални идеи за дома >>>

Нов живот за счупените вещи >>>

Картина

Добави описание

Направете си сами истинско произведение на изкуството с няколко камъчета. Подредете ги върху парче плат и ги поставете в рамка или ги залепете директно за стената. Така ще си направите оригинална украса за стените у дома без много усилия и средства.

Килим/Изтривалка

Лесен и достъпен начин да се насладите на красотата на природата у дома. За да осъществите този проект ще са ви необходими речни камъни, гумена подложка и лепило.

Добави описание

Първото, което трябва да направите е да групирате камъни с приблизителна дебелина, в противен случай повърхността ще бъде нестабилна. Когато сте готови пристъпете към залепването. Независимо дали сте избрали правоъгълна, кръгла или друга форма на килима, важно е да започнете подредбата на камъните от центъра към периферията на гумената подложка. Първо залепете по-големите камъчета, а по-малките оставете за финала, когато ще са ви необходими за попълване на получилите се дупки.  

21.02.2018/Боряна Харлова

Още от "Направи си сам"

Идеи направи си сам мартеници

Идеи направи си сам мартеници

Остават броени дни до празника на Баба Марта, когато обичаят повелява всички да са окичени с мартеници за здраве. Ако сте решили лично да изработите мартениците за вашите близки и приятели, ето няколко идеи направи си сам.

Оригинални идеи с щипки за простор

Оригинални идеи с щипки за простор

Във всеки дом има поне една кошничка, пълна с щипки за простиране. Съветваме ви да отделите дървените и да ги използвате за направата на интересен декор. Вижте някои оригинални идеи с щипки за простор.

Пачуърк за дома

Пачуърк за дома

С пачуърк (patchwork, от patch – кръпка и work – работа) лесно ще разчистите ненужните и износени дрехи от гардероба, като ги превърнете в нещо оригинално и полезно. С пачуърк домът става по-весел и шарен.