Как и какви вещи да съхранявате под леглото?

0 коментара0/5

Липсата на място у дома е един стандартен проблем в множо гилища, а мястото под леглото в спалнята изглежда едно от най-обширните скривалища за какво ли не. Ето няколко идеи как и какво да съхранявате под леглото.

Как и какви вещи да съхранявате под леглото?

Леглото в спалнята е своеобразен килер, ако нямате обособено такова помещение у дома. Там може да съхранявате вещи от сорта на чаршафи и хавлии за гости, вещи за плажа, обувки в кутии, спални чували, палатки, стари детски вещи и всичко онова, което не ползвате всеки ден, но все пак има изгледи да ви потрябва в някакъв момент.

Но идва ред на въпроса как да използвате максимално пространството под леглото. 

Един от най-удачните варианти е с повдигащ механизъм, така че целият матрак да се вдига, а долната част на леглото да играе функцията на сандък. 

Може и да изберете легло с чекмеджета, така че вещите ви да бъдат по-лесно достъпни и по-добре подредени.

Ако пък леглото ви няма обособено място за съхранение отдолу, може да използвате допълнителни кутии с колелца, които да пъкнете под леглото.

Според фун шуй обаче съхранението на вещи под леглото нарушава добрата енергия и влошава съня ви. Важно е под леглото да има пространство, така че да има лесен поток на енергията в стаята. Но има едно изключение.

Във фън шуй има нещо, наречено "кутия на богатството". Идеята е в нея да слагате вещи, които олицетворяват мечтите, целите и желанията ви. Това може да са снимки на места, където искате да отидете, монети, символ на богатството, важна за вас книга и т.н. Важно е на всеки три месеца да подменяте предметите в кутията, тъй като според фън шуй те се изхабяват енергийно и е важно да сложите нови, които са енергийно заредени.

04.09.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как и какви вещи да съхранявате под леглото?".

Още от "Идеи"

Идеи и съвети за малката трапезария

Идеи и съвети за малката трапезария

Всяко жилище, дори малкото, трябва да осигури на собствениците зона за хранене – уютна трапезария, която да събира семейството и близките на празнични вечери. Полезни идеи и съвети за малката трапезария.

Кое да запазите от великденската украса?

Кое да запазите от великденската украса?

След края на празниците една от задачите вкъщи е да се прибере украсата, напомняща за тях. Вижте кое да запазите от великденската украса, така че домът ви да остане все така пъстър и зареден с настроение.

Идеи за външна коледна украса

Идеи за външна коледна украса

За някои коледното настроение идва, когато всяка стая вкъщи е украсена празнично. Други обаче държат да заредят и останалите с коледния дух, като декорират дома и отвън. Ето някои идеи за външна коледна украса.