Идеи за кухненските шкафове

0 коментара0/5

Кухнята е мястото, където обикновено семейството прекарва най-много време. Желателно е тя да бъде функционално организирана и подредена, за да се улесни готвенето. Вижте полезни идеи за кухненските шкафове.

Идеи за кухненските шкафове

Предлагаме ви няколко варианта за организация на кухненските шкафове, за които да гледате по мебелните магазини или пък да си поръчате на майстор.

Чекмедже за тенджерите

Напоследък доста срещано предложение за организация в кухнята. Представлява дълго, голямо и дълбоко чекмедже, в което да подредите спокойно всички тенджери, с които разполагате, без да ги трупате една върху друга.

Чекмедже за чиниите

Също дълбоко чекмедже, в което сте сложили поставка за чиниите. Вариант 1 – такава, при която чиниите са една върху друга. Вариант 2 – в чекмеджето да има поставка от типа на сушилник за чинии, в която всяка чиния си има отделно място.

Шкаф за зеленчуци

Хубаво е, ако кухнята ви е уютна и подредена, да не се размотават чанти със зеленчуци и плодове, които не изискват да са в хладилник – като лука например. За тях може да предвидите шкаф с рафт, на който има подредени мини щайги или панери, в които да държите въпросния зарзават.

Чекмедже за прибори

Всяка кухня си има чекмедже, в което организирате по-дребните прибори – вилици, лъжици, ножове. Добавете и няколко отделения за шпатули, бъркалки и други подобни.

Чекмедже за покривки

Ако кухнята ви е голяма и имате място за такава екстра, може да се възползвате от нея. Предвидете плитко чекмедже, в което да сте наредили покривките за хранене или кухненските кърпи и ръкавици.

Шкаф за бутилки

Обикновено не е много голям, а по-скоро тесен и дълбок с релса, която издърпва подредените бутилки. Какво да държите в него – олиото, оцета, зехтина, вино, безалкохолни напитки и други подобни.

Шкаф за подправки и провизии

Помислете за шкаф с две чекмеджета, разделени на сектори, в които да поставяте бурканите с ориз, макарони, леща, както и подправките, ако не искате да стоят на открит рафт или да бъркате навътре в шкафа, за да ги вадите.

Шкаф за боклук

Вместо кошчето ви за боклук да е някъде отвън, може да го скриете в някой от кухненските шкафове и да приложите механизъм, с помощта на който капака на кошчето да се отваря още при открехването на вратичката на шкафа. Ако сте природолюбители, може да помислите за поставка за два коша.

Въртящ плот

Не се притеснявайте, ако кухненските шкафове обхващат някой ъгъл. Може да помислите за ъглов шкаф, който вътре да има въртящ плот, така че когато искате да вземете нещо от вътрешната част на шкафа, да не правите акробатични упражнения, а просто да завъртите плота към вас.

Магнитна лента

Магнитната лента за ножове и прибори определено е удобство, но ако имате малки деца вкъщи трябва да забравите за тази екстра.

03.03.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за кухненските шкафове".

Още от "Идеи"

Правите линии са скучни

Правите линии са скучни

Свикнали сме да подреждаме книгите си в права линия, но нека да разчупим праволинейността.

Прохладен дом през лятото

Прохладен дом през лятото

През лятото слънчевите лъчи атакуват не само нежната кожа, но и стените на дома, опитвайки се да превърнат в своеобразна сауна. Предлагаме ви няколко лесни за прилагане съвети, с помощта на които да държите дома прохладен през летните месеци.

6 идеи за венец в морски стил

6 идеи за венец в морски стил

Морската тематика е винаги на мода през лятото – както в гардероба, така и в декора. Предлагаме ви 6 лесни идеи как да си направите сами венец в морски стил, за да внесете плажното настроение и у дома.