Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

0 коментара0/5

Коледа наближава и желанието ни да украсим дома и коледното дръвче е все по-голяма. Често се случва обаче да сме ограничени от свободното пространство или от домашните любимци, за да поставим традиционна елха и тогава трябва да прибегнем към алтернативни варианти.

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент
 © istockphotos.com

Ето и няколко идеи, които освен, че ще заемат минимално място, ще са максимално икономични и оригинални.

 

Мини елха 

Това дърво е подходящо, когато пространството у дома е малко или когато искате да направите допълнителна елха, например в детската стая. Можете да я купите готова или да я направите сами с помощта на дървени пръчки, силиконово лепило и коледни играчки.

 

 

Коледна елха с цветно тиксо

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Цветните декоративни тикса са ни познати като способ за освежаването на интериора, но са също толкова подходящи и за основа на вашата оригинална и алтернативна коледна елха. Тъй като могат да бъдат открити в многобройни цветове и дизайни, можете да развихрите въображението си. Освен това можете да ги залепите на стената без притеснение, защото се отстраняват лесно без да оставят следи.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: 10 идеи и съвети за коледната елха >>>

 

Коледна елха с дървени клончета

 

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Това еко коледно дървче е предпочитана алтернатива на класическата елха, особено сред скандинавците. Различните по дължина клончета, прикрепени към стената придобиват формата на типичната елха. Декорациите са изработени от филц, картон или се използват наличната празнична украса. 

 

 

 

Коледна елха от вълна

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Този вариант за елха е минималистичен освен това много лесен и бърз за реализиране. Основното, което ви е необходимо е кълбо дебела вълна. Прикрепете вълната към стената с куки или тиксо, като имитирате формата на коледно дръвче. Декорирайте с елементи по избор, като не забравяте да поставите коледна звезда на върха. Вашата коледна елха е готова без да заема и сантиметър от пространството на дома ви.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:  Какво казва коледната ти елха за теб? >>>

 

Коледна елха във ваза

Това решение ви позволява да създадете красиво коледно дърво само в няколко стъпки. Съберете красиви сухи клони, украсете ги с панделки, малки топки и играчки. Поставете ги в чист стъклен буркан. Перфектно решение, ако имате малки деца или домашни любимци и предпочитате да поставите дървото на недостъпно за тях място.

 

 

ОЩЕ МНОГОБРОЙНИ ИДЕИ ЗА ВАШАТА КОЛЕДНА УКРАСА ОТКРИЙТЕ ТУК:

още много коледни идеи

13.12.2017/Боряна Харлова

Още от "Идеи"

5 идеи с копчета за декор на дома

5 идеи с копчета за декор на дома

Във всяка къща има поне една кутия, която събира резервни копчета или останали такива от стари дрехи. Колкото по-богата е вашата колекция, толкова повече неща може да измайсторите с нея. Вижте 5 идеи с копчета за декор на дома.

Летни идеи за холната маса

Летни идеи за холната маса

Ако не искате да затрупвате дома си с морски мотиви, а искате просто едно малко кътче, което да ви напомня за времето край морето и лятната почивка, тогава опитайте някоя от нашите 5 летни идеи за холната маса.

Мозайка от копчета

Мозайка от копчета

Една мозайка от подходящо подбрани цветни копчета, може лесно да тушира монотонния вид на саксията и да я превърне от един скучен контейнер за цветя в малък уникат.