Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

0 коментара0/5

Коледа наближава и желанието ни да украсим дома и коледното дръвче е все по-голяма. Често се случва обаче да сме ограничени от свободното пространство или от домашните любимци, за да поставим традиционна елха и тогава трябва да прибегнем към алтернативни варианти.

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент
 © istockphotos.com

Ето и няколко идеи, които освен, че ще заемат минимално място, ще са максимално икономични и оригинални.

 

Мини елха 

Това дърво е подходящо, когато пространството у дома е малко или когато искате да направите допълнителна елха, например в детската стая. Можете да я купите готова или да я направите сами с помощта на дървени пръчки, силиконово лепило и коледни играчки.

 

 

Коледна елха с цветно тиксо

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Цветните декоративни тикса са ни познати като способ за освежаването на интериора, но са също толкова подходящи и за основа на вашата оригинална и алтернативна коледна елха. Тъй като могат да бъдат открити в многобройни цветове и дизайни, можете да развихрите въображението си. Освен това можете да ги залепите на стената без притеснение, защото се отстраняват лесно без да оставят следи.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: 10 идеи и съвети за коледната елха >>>

 

Коледна елха с дървени клончета

 

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Това еко коледно дървче е предпочитана алтернатива на класическата елха, особено сред скандинавците. Различните по дължина клончета, прикрепени към стената придобиват формата на типичната елха. Декорациите са изработени от филц, картон или се използват наличната празнична украса. 

 

 

 

Коледна елха от вълна

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Този вариант за елха е минималистичен освен това много лесен и бърз за реализиране. Основното, което ви е необходимо е кълбо дебела вълна. Прикрепете вълната към стената с куки или тиксо, като имитирате формата на коледно дръвче. Декорирайте с елементи по избор, като не забравяте да поставите коледна звезда на върха. Вашата коледна елха е готова без да заема и сантиметър от пространството на дома ви.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:  Какво казва коледната ти елха за теб? >>>

 

Коледна елха във ваза

Това решение ви позволява да създадете красиво коледно дърво само в няколко стъпки. Съберете красиви сухи клони, украсете ги с панделки, малки топки и играчки. Поставете ги в чист стъклен буркан. Перфектно решение, ако имате малки деца или домашни любимци и предпочитате да поставите дървото на недостъпно за тях място.

 

 

ОЩЕ МНОГОБРОЙНИ ИДЕИ ЗА ВАШАТА КОЛЕДНА УКРАСА ОТКРИЙТЕ ТУК:

още много коледни идеи

13.12.2017/Боряна Харлова

Още от "Идеи"

6 идеи за ароматен венец за Коледа

6 идеи за ароматен венец за Коледа

През последните години коледният венец се превърна в задължителна част от празничната украса, защото е ефектен и прави дома по-гостоприемен. Вижте 6 идеи за ароматен венец за Коледа.

Идеи за употреба на луфа в домакинството

Идеи за употреба на луфа в домакинството

Естествената гъба луфа е много популярна като заместител на изкуствената гъба за баня – перфектна за ексфолиране на кожата. Знаете ли обаче, че луфата има приложение и в домакинството? Вижте как да я използвате:

Как да използвате кафето в домакинството

Как да използвате кафето в домакинството

Кафето е любима енергизираща напитка на милиони хора. Освен това разкрасяващото му действие набира все по-голяма популярност. Знаете ли обаче как да използвате свойствата на чудните кафени зърна и в домакинството? Вижте няколко идеи, с които ще оползотворите, останалото от сутринта, кафе: