Актуални цветове в декора за 2018-та

0 коментара0/5

Кои са популярните цветове в декора за новата година? Дали да заложите на топли цветове, на светла гама или да търсите нещо по-дръзко? Вижте актуалните цветове в декора за 2018-та.

Актуални цветове в декора за 2018-та
Актуални цветове в декора за 2018-та © iStockphotos.com

Топла гама

Ако предпочитате класически и семпли комбинации, тогава цветовете от топлата гама ще ви допаднат. Теракота, охра, жълто са възможен избор. Както и най-популярният нюанс на червеното тази година, познат още като Caliente. Цветовете от топлата гама създават уютна атмосфера и гостоприемна обстановка.

Jewel Tones

След като казваме "Сбогом" на минималистичния тренд, тогава може да приветстваме по-ярките и наситени цветове, които да служат като акцент в интериора и да придадат прилична доза драматизъм и луксозно излъчване. Разбира се, цветът на 2018 - ултравиолетово, е топ тенденция, но ако ви идва прекалено крещящ и провокативен, може да го замените с цикламено или друг нюанс на лилавото (за предпочитане "слива").

Добави описание

Преливащи цветове

През 2018-та ще са актуални преливащите цветове. Няма да сгрешите и ако наслагвате нюанси на един и същи цвят. Например стените да са в тъмносиньо, мебелите - с една тоналност по-блед нюанс на същия цвят. Най-популярни обаче са цветове като сиво-бежово (greige) и сиво-зелено (sage). И двата нюанса спадат към по-неутралната гама, но пък са стилни, без да са претенциозни.

Добави описание

Океанско синьо

След ултравиолетовото, когато говорим за тенденции в интериора за 2018-та, това може би е най-актулният цвят за следващите 12 месеца. Дизайнерите го харесват, защото е едновременно различен, ефектен, драматичен, но също успокояващ и дава дълбочина. Комбинира се най-често с бяло или с натурални тонове и материали. Партнира си отлично с декор от естествени материали и дърво.

Вижте също: 5 винаги актуални цвята в декора

Черно

Минимализмът може да не е актуален, но черното си е класика, затова остава в топ тенденции на интериора. Само че този път служи като рамка - фон, на който да "рисувате" с цветни акценти и атрактивни принтове. 

30.01.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Актуални цветове в декора за 2018-та".

Още от "Идеи"

Стара стълба с ново приложение у дома

Стара стълба с ново приложение у дома

На тавана или в мазето сигурно имате една от онези дървени бояджийски стълби или пък някоя тежка метална стълба, която вече не използвате. Ето как да превърнете старите стълби в дизайнерско допълнение към интериора на дома ви.

Спомени от пътувания

Спомени от пътувания

Семейните екскурзии винаги остават приятни и забавни спомени за всички вкъщи. Ето какво може да направите, за да съхраните приятните моменти и да ги впишете в декора на дома.

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Идеи за алтернативна елха за малкия апартамент

Коледа наближава и желанието ни да украсим дома и коледното дръвче е все по-голяма. Често се случва обаче да сме ограничени от свободното пространство или от домашните любимци, за да поставим традиционна елха и тогава трябва да прибегнем към алтернативни варианти.