8 акцента, с които домът ви изцяло ще се промени

0 коментара0/5

Не е необходимо да правите грандиозен ремонт, за да се превърне жилището ви в мечтания дом. Добавете няколко акцента, подходяща декорация и ще постигнете немислимото. Предлагаме ви 16 акцента, с които домът ви изцяло ще се промени.

8 акцента, с които домът ви изцяло ще се промени

Използвайте ултравиолетово - цветът на 2018-та

Добавете акцент в цвят - може да е акцентираща стена, ваза, възглавници, килим. Цветните "петна" раздвижват интериора и променят облика на дома ви. А и плюсът е, че лесно може да сменяте цветовите акценти, когато ви омръзнат. Боядисването също не е трудоемко, когато не става въпрос за голяма квадратура, а само за една стена или колона у дома.

Добавете контраст у дома

Светли мебели на фона на тъмни стени, ярки възглавнички на фона на мека мебел в пастелни цветове. Използването на контраст създава закачливост и ведра атмосфера у дома. 

Графични елементи

Вмъкването на геометрични форми раздвижва интериора и придава атрактивен вид на дома ви. Ако искате да постигнете по-строго излъчване на дома си, използвайте килим в два цвята с големи ромбове, например. Ако пък искате да омекотите излъчването на дома си добавете завеси с кръгове, овални осветителни тела и т.н.

Преливащи тонове

Използвайте стар шкаф и го боядисайте в цвета на стената, така че да се слее. Този маскировъчен ефект изглежда изискано и превръща дома ви в едно по-луксозно място.

Добави описание

Добавете блясък

Когато е в умерено количество, блясъкът е нещо, което може да превърне дома ви в много по-луксозен и стилен. Използвайте блестящи дръжки на мебелите, хромирани елементи в кухнята, полилей от кристали и т.н.

Комбинация от различни материали

Съчетайте кадифе, метал, дърво, тапети, вълна, но така че едно от тях да е преобладаващо, друго да е допълващо, а останалите да са просто леки акценти. Или иначе казано използвайте правилото 60-30-10, когато става въпрос не само за различни материи и материали, но и цветове за интериора. 

Какво гласи правилото 60-30-10 в интериорния дизайн? >>>

Заложете на естественото

Използвайте истински камъни, необработено дърво, мрамор и редица други естествени материали. Те са не само устойчиви на времето, но и създават усещане за уют у дома.

Плетива

Те са класически избор за добавяне на впечатляващ акцент в интериорния дизайн. Плетен пуф или огромно одеало, плетени възглавнички или просто плетени кошници са все неща, които ще разчупят визията на дома ви и ще му придадат уникален вид. 

29.01.2018/Ели Йорданова

 

 

Още от "Идеи"

Как да използвате кафето в домакинството

Как да използвате кафето в домакинството

Кафето е любима енергизираща напитка на милиони хора. Освен това разкрасяващото му действие набира все по-голяма популярност. Знаете ли обаче как да използвате свойствата на чудните кафени зърна и в домакинството? Вижте няколко идеи, с които ще оползотворите, останалото от сутринта, кафе:

Съседите

4 идеи да скриете балкона от любопитни съседи

Напоследък тенденция в новото строителство са балконите със стъклени или изцяло открити парапети, които стоят елегантно и модерно, но пък са идеални за любопитните погледи на някои съседи. Ако искате да скриете балкона от тях, вижте 4 идеи как да го направите със стил.

Идеи за летен декор

Идеи за летен декор

Лятото предполага дом, пълен с настроение, прохлада и усещане за свобода. Всичко това се постига с помощта на подходящ декор. Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение идеи за летен декор.