6 идеи за поставки за великденските яйца

0 коментара0/5

Всеки дом иска да се похвали с оригинални, красиви и интересни великденски яйца. Направете го по необичаен и артистичен начин с помощта на правилната стойка. Вижте 6 идеи за поставки за великденските яйца.

6 идеи за поставки за великденските яйца
 © istockphotos.com/ pinterest

Великденското яйце - символ и традиции

Векове наред яйцето е било приемано като символ на новото начало, на раждането на живота и прераждането на духа. В Древността дори е имало теория, че светът се е родил от едно гигантско яйце. В някои култури  пък яйцето се свързва още с настъпването на пролетта и събуждането на природата.

Първите великденски яйца са били боядисвани само в червено, тъй като цветът олицетворявал Христовата кръв. От Източна Европа пък дошла идеята яйцата да бъдат изрисувани с восък. След дългите пости Великден е бил първият възможен ден, когато хората са можели да консумират продукти от животински произход, като яйцата са били икономичен и достъпен продукт за празничната трапеза.

От САЩ пък идва традицията за украсата на великденски дръвчета и клонки. Първите такива са от началото на 90-те години на миналия век.

Вижте също: Направи си сам великденско дръвче

Добави описание

Как да подредим великденските яйца:

В панер или кошница

Най-популярният вариант за аранжировка на великденските яйца е в предназначен за целта панер или пригодена кошница от ратан, плат или прежда. На дъното на панера може да поставите както салфетка с тематични празнични мотиви, така и изкуствена трева, направена от зелена хартия. С помощта на горещ силикон може да прикрепите към панера или кошницата пластмасови или дървени фигурки на зайче, пиле, калинка, цвете.

В стъклен съд

Подреждането на великденските яйца в широка стъклена ваза или голям буркан изглежда ефектно и оригинално, но е малко неудобно за ползване. Идея: подредете яйцата цветове като започнете с най-тъмните на дъното и преминете към по-светлите нагоре.

Добави описание

Върху стойка за мъфини

Нестандартно, практично и интересно решение е да изложите най-красивите великденски яйца в специална стойка за мъфини.  Обикновено "гнездата" за малките кексчета са с подходящи размери, така че няма да имате проблем да разположите и яйцата в тях.

В стойка за сладки

След като сме тръгнали да вадим съдове от кухненските шкафове, тогава подходяща за красиви аранжировки с великденски яйца е поставката за сладки на 2 или 3 нива. При нея може да добавите цветя, фигурки и други декоративни елементи, свързани с пролетната и великденската тема.

Добави описание

Върху хартиени кошнички

Направете специални поставки за великденските яйца, изработени от хартия. Може да ползвате за основа картонената кора, в която са били яйцата, да я оцветите и украсите. Другият вариант е да си измайсторите сами поставки, като направите малки хартиени цилиндърчета или ползвате ролка от кухненска или тоалетна хартия.

В кутия

Аранжирайте великденските яйца в картонена кутия, която предварително сте боядисали или облепили с фолио. Напълнете я с памук, цветя и изкуствена трева и разположете вътре яйцата.

03.04.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи за поставки за великденските яйца".

Още от "Идеи"

Великден в пастелни цветове

Великден в пастелни цветове

Пастелните цветове са запазена марка за пролетта, затова много хора избират великденска украса именно в такива тонове. Вижте защо трябва да украсите дома за Великден в пастелни цветове и какви идеи може да използвате.

5 идеи за боядисване на великденските яйца

5 идеи за боядисване на великденските яйца

Всяка година роднини и съседи се надпреварват, кой ще боядиса по-шарени и красиви великденски яйца. Предлагаме ви 5 идеи за боядисване на великденските яйца, с които със сигурност ще оберете овациите.

Какво да правите със старите консерви?

Какво да правите със старите консерви?

През зимата се консумират предимно консервирани плодове и зеленчуци. Не бързайте да хвърляте старите консерви, а вижте за какво могат да ви бъдат полезни.