6 идеи за поставки за великденските яйца

0 коментара0/5

Всеки дом иска да се похвали с оригинални, красиви и интересни великденски яйца. Направете го по необичаен и артистичен начин с помощта на правилната стойка. Вижте 6 идеи за поставки за великденските яйца.

6 идеи за поставки за великденските яйца
 © istockphotos.com/ pinterest

Великденското яйце - символ и традиции

Векове наред яйцето е било приемано като символ на новото начало, на раждането на живота и прераждането на духа. В Древността дори е имало теория, че светът се е родил от едно гигантско яйце. В някои култури  пък яйцето се свързва още с настъпването на пролетта и събуждането на природата.

Първите великденски яйца са били боядисвани само в червено, тъй като цветът олицетворявал Христовата кръв. От Източна Европа пък дошла идеята яйцата да бъдат изрисувани с восък. След дългите пости Великден е бил първият възможен ден, когато хората са можели да консумират продукти от животински произход, като яйцата са били икономичен и достъпен продукт за празничната трапеза.

От САЩ пък идва традицията за украсата на великденски дръвчета и клонки. Първите такива са от началото на 90-те години на миналия век.

Вижте също: Направи си сам великденско дръвче

Добави описание

Как да подредим великденските яйца:

В панер или кошница

Най-популярният вариант за аранжировка на великденските яйца е в предназначен за целта панер или пригодена кошница от ратан, плат или прежда. На дъното на панера може да поставите както салфетка с тематични празнични мотиви, така и изкуствена трева, направена от зелена хартия. С помощта на горещ силикон може да прикрепите към панера или кошницата пластмасови или дървени фигурки на зайче, пиле, калинка, цвете.

В стъклен съд

Подреждането на великденските яйца в широка стъклена ваза или голям буркан изглежда ефектно и оригинално, но е малко неудобно за ползване. Идея: подредете яйцата цветове като започнете с най-тъмните на дъното и преминете към по-светлите нагоре.

Добави описание

Върху стойка за мъфини

Нестандартно, практично и интересно решение е да изложите най-красивите великденски яйца в специална стойка за мъфини.  Обикновено "гнездата" за малките кексчета са с подходящи размери, така че няма да имате проблем да разположите и яйцата в тях.

В стойка за сладки

След като сме тръгнали да вадим съдове от кухненските шкафове, тогава подходяща за красиви аранжировки с великденски яйца е поставката за сладки на 2 или 3 нива. При нея може да добавите цветя, фигурки и други декоративни елементи, свързани с пролетната и великденската тема.

Добави описание

Върху хартиени кошнички

Направете специални поставки за великденските яйца, изработени от хартия. Може да ползвате за основа картонената кора, в която са били яйцата, да я оцветите и украсите. Другият вариант е да си измайсторите сами поставки, като направите малки хартиени цилиндърчета или ползвате ролка от кухненска или тоалетна хартия.

В кутия

Аранжирайте великденските яйца в картонена кутия, която предварително сте боядисали или облепили с фолио. Напълнете я с памук, цветя и изкуствена трева и разположете вътре яйцата.

03.04.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи за поставки за великденските яйца".

Още от "Идеи"

8 начина да организирате кухнята с pegboard

8 начина да организирате кухнята с pegboard

В кухнята мястото е винаги дефицит и, колкото и да подреждате, нищо не може да намерите. Pegboard e нещо, което може да реши проблемите ви.

Защо да заложите на винтидж Коледа?

Защо да заложите на винтидж Коледа?

Очарованието на винтидж коледната украса не може да бъде постигнато с модерните решения за коледна декорация. Ето защо тази година да заложите на винтидж Коледа.

Нестандартни цветове за великденска украса

Нестандартни цветове за великденска украса

Около Великден сме свикнали да виждаме витрините на магазините и домовете ни украсени в зелено, жълто, червено или синьо. Какво ще кажете обаче, ако тази година опитате с по-необичаен водещ цвят. Вижте нестандартни цветове за великденската украса.