6 идеи как да спестите място вкъщи

0 коментара0/5

Имате малък дом и се чудите как да съберете всичките си вещи, без да жилището да изглежда затрупано. Вижте 6 идеи как да спестиет място вкъщи.

6 идеи как да спестите място вкъщи
 © istockphotos.com/pinterest.com

Мебели по поръчка

Ако искате да спестите място вкъщи, е добре да се ориентирате към мебели по поръчка, защото така ще може да ползвате пространства, които иначе няма как да оползотворите. Например, ъгли на стаите, малки ниши, останали дребни пространства около шкафове, врати и гардероби. 

Добави описание

Модулно обзавеждане

Предимството на модулното обзавеждане се крие в това, че избирате конфигурация според нуждите на жилището ви. Елиминирате излишните мебели, избирате такива с мултифункционален характер. Модулното обзавеждане за хол например позволява разместване, така че да променяте конфигурацията, ако ви се наложи. 

Подходящи мебели, с които пестите място, са също сгъваемата трапезна маса, падащ бар плот, разтегателен диван вместо спалня или падащо легло.

Добави описание

Семпъл декор

Минимализмът може вече да не е топ тенденция в интериора, но изчистеният стил си остава класика, която ще ви помогне и да спестите място вкъщи. Семплият декор предотвратява затрупването с излишни вещи. Фигурки, рамки, свещници, вази - оставете по едно от всяко, вместо да събирате цяла колекция. 

Вижте също: Къде да държите ненужните вещи

Добави описание

Отворено пространство

Колкото по-малко стени имате в дома си, толкова повече просто печелите. Затова апартаментите тип студио визуално изглежда, че имат повече площ. Зонирайте дома като използвате други методи - плъзгаща врата, завеса, етажерка. Използвайте и дребни трикове като например столовете да бъдат прибрани плътно до масата или част от кухненските шкафове да се отварят с меганизъм нагоре вместо настрани.

Добави описание

Стая на две нива

Дори стаите ви да не са с по-високи тавани от стандартното, винаги може да ги направите на две нива, ако ползвате подходящо обзавеждане. Най-честите предложения са горното ниво да е зона за сън и почивка, а долното - офис кът. Правилото с двете нива може да приложите и в гардероба си, като сложите подрафтови кошници, за да го организирате по-лесно и да разполагате с допълнителни рафтове. 

Вижте също: Стара стълба с ново приложение у дома

Сезонно разчистване

За да спестите място у дома, трябва редовно да разчиствате жилището от ненужни вещи. Всичко, което не ползвате активно, отнема ви пространство, захабено е или изисква грижи, няма място вкъщи.

13.02.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи как да спестите място вкъщи".

Още от "Идеи"

Снежни човеци за празничен декор

Снежни човеци за празничен декор

На някои има харесва да украсяват дома за Коледа с фигурки на самия Дядо Коледа, но други предпочитат безгрижната усмивка на снежния човек. Вижте как да включите снежните човеци в празничния декор.

5 правила на шаби шик декора

5 правила на шаби шик декора

Шаби шик декорът не е новост в интериора. Създаден още 80-те години на миналия век, днес вече повече от 30 години по-късно, той продължава да е актуален. Вижте 5 правила на шаби шик декора.

3 неща, който никога не трябва да изхвърляте от дома си

3 неща, които никога не трябва да изхвърляте от дома си

Има предмети у дома, които рядко забелязваме, а при генерално почистване просто изхвърляме. Представете си обаче, че тези на пръв поглед ненужни боклуци могат да улеснят домакинството ви и да бъдат ваш помощник в всекидневието.