5 тренда в интериора, които вече не са актуални

0 коментара0/5

След като вече уточнихме кои ще са топ тенденциите в интериора и декора на дома за 2018-та, решихме да проверим кои ще останат в историята. Вижте 5 тренда в интериора, с които трябва да се разделите, защото вече не са актуални.

5 тренда в интериора, които вече не са актуални
5 тренда в интериора, които вече не са актуални © iStockoPhotos.com

Минимализъм

След като няколко години властваще на всички фронтове, през 2018-та идва време да си кажем "Довиждане" с минималистичния стил, защото вече всичко е "Макси" - по-ярки акценти, по-наситени цветове, набиващи се на очи принтове, мебели, които не щадят пространство. Правилото на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече!" важи с пълна сила в интериора за 2018-та.

Стена акцент

До преди няколко месеца превръщането на цветна стена във фокусна точка за интериора беше топ тенденция. Днес обаче дизайнерите са намерили други, по-подходящи начини да разнообразите обстановката вкъщи. Така че, ако имате три стени с един цвят, и една в различен, по-добре помислете за пребоядисване и заложете на два допълващи се нюанса.

Вижте също: Кухненски гръб - как да освежите кухнята?

Добави описание

Бели кухни

Бялата кухня излъчва красота, финес и изящество. Но освен това се поддържа изключително трудно, защото всяко мазно петно или замърсяване си личи с просто око. Така че с удоволствие изпращаме тази тенденция от интериора в миналото - може да я заличите, като покриете вратите на белите шкафчета с цветно фолио, декупаж или лак. На мода е светлото дърво.

Изкуство в думи

Любими цитати в рамка, любовни фрази като стикери, вдъхновяващи сентенции по стената - всичко това вече е история. Декорът с думи отстъпва място на абстрактни картини с геометрични линии, нестандартни портрети и поп арт изкуство. Лицата в рамки са сред топ тенденциите за 2018-та!

Вижте също: Как да изберете цвят за стената?

Сукуленти

Растенията от типа на сукулентите се гледат изключително лесно, независимо какви градинарски умения имате. Освен това с тях можеше да аранжирате красиви и нестандартни кътчета - мини оазис във вашия дом. За новата година обаче те вече не са актуални, защото са изместени от по-големите зеленолистни като фикус, палма, драцена, трилистник. Порасналите и разлистили се стайни растения се превръщат в акцент в декора на дома.

25.01.2018/ Христина Спасова

Още от "Идеи"

Организация на дома с подръчни материали

Организация на дома с подръчни материали

Добрата организация на дома улеснява домакинята в къщната работа, прави жилището по-просторно и уютно, поддържа всичко в ред. Предлагаме ви няколко лесни идеи за организация на дома с подръчни материали.

Как да украсите елхата за Коледа?

Как да украсите елхата за Коледа?

След като вече сте купили идеалното коледно дръвче, време е да развихрите въображението си и да го украсите в духа на празника. Как да украсите елхата за Коледа, на какви цветове да се спрете и има ли лимит на играчките?

Съседите

4 идеи да скриете балкона от любопитни съседи

Напоследък тенденция в новото строителство са балконите със стъклени или изцяло открити парапети, които стоят елегантно и модерно, но пък са идеални за любопитните погледи на някои съседи. Ако искате да скриете балкона от тях, вижте 4 идеи как да го направите със стил.