5 тренда в интериора, които вече не са актуални

0 коментара0/5

След като вече уточнихме кои ще са топ тенденциите в интериора и декора на дома за 2018-та, решихме да проверим кои ще останат в историята. Вижте 5 тренда в интериора, с които трябва да се разделите, защото вече не са актуални.

5 тренда в интериора, които вече не са актуални
5 тренда в интериора, които вече не са актуални © iStockoPhotos.com

Минимализъм

След като няколко години властваще на всички фронтове, през 2018-та идва време да си кажем "Довиждане" с минималистичния стил, защото вече всичко е "Макси" - по-ярки акценти, по-наситени цветове, набиващи се на очи принтове, мебели, които не щадят пространство. Правилото на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече!" важи с пълна сила в интериора за 2018-та.

Стена акцент

До преди няколко месеца превръщането на цветна стена във фокусна точка за интериора беше топ тенденция. Днес обаче дизайнерите са намерили други, по-подходящи начини да разнообразите обстановката вкъщи. Така че, ако имате три стени с един цвят, и една в различен, по-добре помислете за пребоядисване и заложете на два допълващи се нюанса.

Вижте също: Кухненски гръб - как да освежите кухнята?

Добави описание

Бели кухни

Бялата кухня излъчва красота, финес и изящество. Но освен това се поддържа изключително трудно, защото всяко мазно петно или замърсяване си личи с просто око. Така че с удоволствие изпращаме тази тенденция от интериора в миналото - може да я заличите, като покриете вратите на белите шкафчета с цветно фолио, декупаж или лак. На мода е светлото дърво.

Изкуство в думи

Любими цитати в рамка, любовни фрази като стикери, вдъхновяващи сентенции по стената - всичко това вече е история. Декорът с думи отстъпва място на абстрактни картини с геометрични линии, нестандартни портрети и поп арт изкуство. Лицата в рамки са сред топ тенденциите за 2018-та!

Вижте също: Как да изберете цвят за стената?

Сукуленти

Растенията от типа на сукулентите се гледат изключително лесно, независимо какви градинарски умения имате. Освен това с тях можеше да аранжирате красиви и нестандартни кътчета - мини оазис във вашия дом. За новата година обаче те вече не са актуални, защото са изместени от по-големите зеленолистни като фикус, палма, драцена, трилистник. Порасналите и разлистили се стайни растения се превръщат в акцент в декора на дома.

25.01.2018/ Христина Спасова

Още от "Идеи"

Летни идеи за холната маса

Летни идеи за холната маса

Ако не искате да затрупвате дома си с морски мотиви, а искате просто едно малко кътче, което да ви напомня за времето край морето и лятната почивка, тогава опитайте някоя от нашите 5 летни идеи за холната маса.

Есенен декор за дома

Есенен декор за дома

Макар сезонният декор да не е толкова наложен, колкото празничния (по случай Коледа и Великден), няма спор, че той внася уют и доза оригиналност вкъщи. Вижте няколко лесни идеи за есенен декор за дома.

Трикове за справяне със скърцащите врати у дома

Трикове за справяне със скърцащите врати у дома

Една скърцаща врата е способна да докара и най-спокойния човек до лудост. Проблемът често се дължи повреда, която води до триене на дърво срещу дървото. Решението обаче може да бъде много просто и бързо, ако използвате някой от тези лесни трикове: