5 идеи за великденски декор

0 коментара0/5

Остават по-малко от две седмици до Великден и вече е време да извадите празничните декорации. Създайте настроение и подгответе дома за Великден с някоя от тези 5 идеи за оригинален великденски декор.

5 идеи за великденски декор
 © istockphotos.com/ pinterest

Великденска кошница

Идеята на великденската кошница е да създаде празнично настроение у дома. В зависимост от размерите й може да я ползвате за украса до входната врата, като декор в хола или пък като акцент за великденската трапеза. Може да бъде изработена от ратан, метал, прежда или картон - въпрос на сръчност и въображение. Някои от вариантите вплитат изкуствени цветя, така че кошницата може да се ползва и като тематична пролетна украса. Други пък я боядисват в нежни пастелни цветове.

Добави описание

Какво може да включите във вашата великденска кошница: декоративни великденски яйца с различни размери, шоколадово яйце или зайче, свежи цветя или мини саксия, закачливи фигурки на кокошка с пиленца, на великденски заек, домашни приготвени лакомства (ако планирате да поставите кошницата на трапезата).

Яйца под похлупак

Бъдете оригинални и различни, като аранжирате свой великденски кът у дома. Използвайте стойка за торта или сладкиши с капак - може да е стъклена или пластмасова. За основа на декорацията може да ви послужи стар панер за хляб. Другият вариант е да направите венец от клони (ще е по-ефектно, ако са върбови или на цъфнало дръвче). Най-лесно обаче е ако си измайсторите изкуствена великденска трева от цветна хартия. Вътре поставете няколко великденски яйца, между които керамични или текстилни фигурки на други символи на празника.

Добави описание

Висяща великденска украса

Ако за Коледа украсяваме с гирлянди и лампички, какво пречи да спуснем украса от тавана и за Великден? Подходящи за целта са няколко балона в пастелни цветове, които сте надули, оформили и оцветили като великденски яйца. Другият вариант е да използвате висящи помпони от тишу хартия. Може също да си направите гирлянд от плетени яйца - за целта надуйте няколко балона, така че да имат форма на яйце. След това увийте около тях конци прежда, потопете ги в разтвор от лепило и вода и оставете настрани, докато изсъхнат. Накрая пукнете балоните - вече втвърдилата се прежда ще е придобила формата на великденско яйце.

Добави описание

Вижте още: Великденска украса - идеи Направи си сам

Идея за великденската трапеза

Аранжирайте красива цветна композиция за великденската трапеза. В цилиндрична ваза с широк отвор поставете по-малка чаша или друга ваза, като между стените на двата съда трябва да остава място. В малката ваза, предварително напълнена вода, сложете пролетни цветя (лалета, зюмбюли, нарциси, иглика, фрезии). В пространството между двете вази разпръснете шоколадови бонбони във форма на мини великденски яйца, така че вазата вътре да остава скрита зад тях.

Добави описание

Великденски заек 

Великденският заек може да не е толкова популярен у нас, но в много други страни е задължителен гост по време на великденските празници. Затова може да го включите и във вашия празничен декор. По-сръчните могат да направят плетена фигурка или да ушият великденски заек от зебло. Другият вариант е да принтирате или щамповате силует на зайче и поставен в рамка да краси вашия великденски кът. Интересна идея е и да оформите салфетките на масата като великденски зайчета или пък да оформите цветни клонки като венец с формата на великденски заек.

Добави описание

26.03.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 идеи за великденски декор".

Още от "Идеи"

Къде да държите ненужните вещи?

Къде да държите ненужните вещи?

Всеки човек, независимо сантиментален или не, държи у дома куп вещи, които не използва толкова често, но не можр и да изхвърли. Къде обаче да складирате натрупалите се предмети? Ето някои идеи къде да държите ненужните вещи.

Как да се спасим от хаоса в банята?

Как да се спасим от хаоса в банята?

Ето как да внесете ред във всички рафтове в банята веднъж завинаги.

Нестандартни приложения на филца у дома

Нестандартни приложения на филца у дома

Филцът е особено популярен материал за ръкоделие и обикновено се изпозлва за направата на декорации. Филцът, обаче, има и някои много практични приложения у дома.