12 идеи за козметични промени във вашия дом

От 0 коментара0/5

Искате да обновите и модернизирате дома си, но средствата са по-ограничени, а и не ви се занимава с големи ремонти. Вижте 12 идеи за козметични промени във вашия дом.

12 идеи за козметични промени във вашия дом
 © istockphotos.com
 1. Сектор за напитки - ако зимата е сезонът на червеното вино, то лятото предлага голямо разнообразие от разхлаждащи напитки и коктейли, затова сега е идеалното време за организиране на такъв кът у дома. Най-лесно е да ползвате подвижна количка, но може да направите и мини бар върху някои от шкафовете в хола. Подредете напитките върху метален поднос, сложете част от тях в 1-2 красиви гарафи и дръжте няколко подходящи чаши до тях.
 2. Цветен текстил - един от по-икономичните и лесни начини за обновяване на дома е да ползваш "услугите" на домашния текстил. Купете нова покривка за кухненската маса или заменете старата с красив тишлайфер, а по средата сложете ваза или фруктиера. Сменете кухненските кърпи с такива в по-ярки цветове и ползвайте цветни калъфи за столовете.
  Добави описание

 3. Пейки вместо столове - всъщност защо изобщо не замените столовете с пейки. Освен че е ефектно и различно, е доста удобно. Единственото условие - масата трябва да бъде правоъгълна. Покрийте пейките с меки възглавнички.


 4. Нова кувертюра за спалнята - може да не ви е до боядисване на спалнята, а стаята не предлага и много възможности за реорганизация на мебелите, затова най-лесната и забележима промяна е да смените кувертюрата за леглото с нова или да инвестирате в красиво одеяло, с което да покривате спалнята.
  Добави описание
 5. Организация с кошница и панери - сложете ред по етажерките и шкафовете, като ползвате кошници и ратанови панери. Освен, че стоят стилно и са актуални, те са най-бързият начин за организация на вещите.

 6. Модерен цветарник - няколко саксии с цъфтящи растения внасят настроение и свежест в дома, а тези с листно-декоративни са подходящи за по-елегантен декор. Подредете ги в ъглите или създайте импровизиран цветарник от две малки холни масички, а защо не и да ги подредите върху ъглови рафтчета.
  Добави описание

 7. Различна библиотека - като споменаваме рафтове, една от най-достъпните и лесни козметични промени на дома се състои в пренареждане и организация на библиотеката. Опитайте с нещо различно - подредете колекцията от списанията върху летвите от дървена щора или върху стъпалата на стара стълба. Сложете рафт над спалнята за любимите си заглавия или съберете всички книги в ретро витрина за винтидж стил.
 8. Фалшив мраморен плот - по-сръчните от вас могат да преобразят барплота в кухнята, като го облепят с фолио. Ако имате бяла кухня, изберете принт, който имитира мраморен плот - стои изискано, има модерно излъчване и създава усещане за лукс.
 9. Пренареди мебелите - имате нужда от промяна, но не искате да инвестирате много време и пари. Тогава просто направете разместване. Завъртете дивана под друг ъгъл, преместете някой шкаф в друга стая, сложете спалнята плътно до стената, така че да се отвори повече място от едната страна, което да покриете с пътека.
  Добави описание
 10. Етажерка вместо шкаф за обувки - използвайте етажерка без гръб, разделена на квадратни сектори, за да подредите обувките в антрето.
 11. Аранжировка с вази - букет свежи цветя може да преобрази едно помещение. А представете си колко е красиво, когато има цветя навсякъде. Използвайте високи вази, стъклени бутилки и буркани за аранжировка на мини букети от различни цветя. Купувайте по-кичести цветя, така че един стрък да ви стигне за няколко вази.
  Добави описание
 12. Фенери и свещи вместо лампи - да закупиш нови полилеи и да инвестираш в подходящо осветление за всяка стая не струва никак малко. Затова опитайте с по-скромен проект - използвайте свещници, метални или хартиени феневи за приглушена светлина вечер в хола, а над спалнята сложете сет от лампички.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "12 идеи за козметични промени във вашия дом".

Още от "Идеи"

Хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите

Хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите

На всяка дама се е случвало поне веднъж да се окаже с петно от червило или фон дьо тен върху любимата блуза. Дрехите ни сякаш привличат петната от грим така, както магнит привлича метал. За щастие тези неприятни инциденти могат да приключат с щастлив край

Идеи за използване на корите от плодове в домакинството

Идеи за използване на корите от плодове в домакинството

Обелките от плодовете, които ядем не са толкова ненужни колкото ви се струват. Освен в козметиката и кулинарията кората на много от познатите ни плодове може да се използва и в домакинството. Вижте няколко алтернативни идеи за евтин и екологичен начин, посредством който да поддържате чистота и ред в дома си:

Бар у дома

Бар у дома

Модерното ежедневие налага нови правила в обзавеждането на дома. Едното от тях е широкото разнообразие от видове алкохол вкъщи, което да може да предложите на гостите си.