Входната врата според фън шуй

4 коментара0/5

Какво казва фън шуй за входната врата? От какво се влияе, в какъв цвят да я боядисате и как да аранжирате пространството пред нея? Вижте как да приложите законите на фън шуй, когато става въпрос за входната врата.

Добави описание

Защо входната врата е важна за фън шуй?

Входната врата заема централно място в организацията и декорацията на дома, когато става въпрос за фън шуй. Причината е, че от нея зависи притокът на положителна енергия чи в дома и благотворното й влияние върху всеки член на семейството. През входната врата могат да минават както позитивни, така и негативни енергии и е важно да знаете как да ги спрете навреме.

Фън шуй обръща внимание на всеки детайл. Цвят, посока, елемент и форма – всичко е свързано с невидима нишка, която човек трябва да разтълкува, за да привлече успеха на своя страна. Едно от най-важните правила, когато говорим за входната врата според източното изкуство, е да я поддържате Това означава да бъде чиста и приветлива, с работещ звънец с достатъчно силен сигнал, с украса според повода и сезона, обградена от живи цветя и свободно пространство.

Посока на входната врата

Според фън шуй посоката на входната врата предопределя в каква посока да върви живота на членовете на семейството. Ако тя гледа на юг живущите ще имат добър социален живот, ще бъдат харесвани, търсени и ценени. Югоизток носи стабилно финансово положение, просперитет и успехи, а югозапад – семейно щастие, обич и приемственост.

Добави описание

Ако входната врата е с посока север, живущите ще се радват на спокоен живот, понякога граничещ с изолация. Закачете кристал на вратата, за да избегнете неблагоприятния ефект. Североизток вещае знания и духовно израстване, но и променливи енергии и външно влияние, от което да се пазите. Северозапад пък ви носи лидерство, уважение, професионално израстване.

В случай, че входната врата гледа към изток, у дома живущите ще са амбициозни, целеустремени и силни личности, които гонят успехи. Западът, от своя страна, обещава романтика, радост и творческо развитие.


Материал, форми и декорации за входната врата

Фън шуй твърди, че посоката на входната врата помага на собствениците да изберат от какъв материал да бъде изработена тя. На северозапад и запад, където е територия на метала, логично вратата трябва да е изработена и от въпросния елемент.

На север, посоката на водата, подходящи са вълнообразните форми и украси за вратата. Южното изложение предполага остри, отсечени линии за входната врата, а източното и североизточното – дървен материал и правоъгълни форми. Североизток и югозапад, територия на елемента земя, изискват квадратни форми и декорации.

Цветове на входната врата според фън шуй

Както посоките привличат определени сили, така и цветовете във фън шуй влияят на притока на енергия. Според специалисти металните нюанси са подходящи за западно изложение, където властва и едноименният елемент. Заложете на черно, синьо или бяло, ако входната врата гледа на север, или на зелено – ако е насочена на изток. На южно изложение съответства червеният цвят, който носи и стабилност на живущите. Като цяло за добър избор за цвят на входната врата според фън шуй се смятат още кафявото и жълтото.

Съвети за входната врата според фън шуй

Входната врата трябва да е най-голяма по размери от останалите врати в къщата, за да привлича най-много положителна енергия. Тя трябва да се отваря отвън навътре – в противен случай късметът може да ви избяга. Много внимавайте какво има срещу вратата от външна страна.

„Забранени“ са остри ръбове, ъгли, сателитни чинии, контейнер за боклук, стълб. Пространството пред входната врата трябва да е благоприятно за приток на добра енергия. В случай, че срещу вратата има стълбище или асансьор, направете праг, за да запазите здравето в дома.

Хубаво е също да няма прозорец до вратата, защото има шанс чи да излезе през него. Ако все пак архитектурата на дома е друга, сложете пред прозореца някаква саксия или заложете на по-плътни завеси. Не е желателно и да държите обувки до вратата, защото те пречат на енергията да циркулира. Фън шуй позволява някои декоративни елементи за входната врата –фонтан пред нея или звънчета за привличане на благоприятна енергия, статуя или градинска фигура за стабилност, цвете в саксия.

12.02.2013/ Христина Спасова

 

4 коментарaДобави коментар »

От 13.02.2013, 08:46 ч.

Пише си за сателитната чиния - трябва да се чете внимателно. Аз така правя. Всички указания са практични, точни и подробни. Само дето авторката не ги разбира. Иначе нямаше да асоциира материала на вратата с посоката. И от...

Виж всички коментари за "Входната врата според фън шуй".

Още от "Фън шуй"

Домът на водата

Домът на водата

Първото чувство, което изпитвате, когато влизате в Дома на Водата, е усещането за комфорт и топлина.

Домовете на елементите

Домовете на елементите

Щом отворих вратата към градината на Чели, разбрах, че влизам в приказен свят. Топлият летен бриз нежно полюшваше анемониите.

Фън Шуй съвети за вашия дом

Фън Шуй съвети за вашия дом

Навярно сте чували за Фън Шуй – древната китайска практика, свързана с хармонията и правилното циркулиране на положителната енергия Чи. Знаете ли обаче как правилно да прилагате Фън Шуй, за да усетите благотворното му влияние в живота си?