Фън Шуй корекции на интериора у дома

9 коментара5/5

Фън Шуй ви помага да привлечете хармонията, парите и богатството в дома си. Фън Шуй се подчинява на точно определени принципи. И отново Фън Шуй налага корекции в интериора на дома ви, когато тези принципи не са спазени.

Фън Шъй корекции на интериора у дома 
Дори да сте следвали Фън Шуй съветите за правилно циркулиране на Чи енергията в дома ви, има някои детайли от интериора, които със сигурност не са на мястото си. Причината за това е, че понякога, увлечени от тенденциите за обзавеждане на модерен дом , някак не успявате да създадете желаната атмосфера и в същото несъзнателно нарушавате хармонията, която така упорито се опитвате да постигнете. Ето защо се налага да предприемете незабавни промени в интериора на дома си, за да коригирате най-често допусканите грешки според принципите на Фън Шуй.  

  • Прекалено много детайли – без значение дали става дума за украшения, произведения на изкуството или декоративни елементи, наличието на прекалено много детайли в помещенията блокира потока на Чи в дома ви. Нищо „ново“ няма да влезе в живота ви, докато не освободите място за него. Фън Шуй корекцията, която трябва да направите, е да оставите само една малка част (около ¼) от всички детайли. Останалите дайте за благотворителност, на приятели, приберете в мазето или просто изхвърлете. Ще видите как на тяхно място ще започнат да се появяват нови.
  • Нещо, което не харесвате е на показ – една от най-големите грешки при подреждането според Фън Шуй е, че на показ в дома ви е вещ, която изобщо не харесвате, но е част от интериора, само защото отговаря на последните модни тенденции. Истината е, че точно тези предмети привличат негативната енергия и нарушават хармонията. Фън Шуй корекцията в този случай е да замените всички модерни вещи или произведения на изкуството с нови, които обаче подхождат на вкуса ви.
Фън Шъй корекции на интериора у дома
  • Увехнали или сухи цветя - тези цветя не само събират прах, но според Фън Шуй са символ и на мъртвата, статична енергия. Корекцията, която източното учение ви препоръчва е да изхвърлите всички изкуствени или увехнали растения и да ги замените с истинскистайни растения , ваза със свежо набрани цветя, дори с купа с плодове.
  • Твърде много възглавници -  според Фън Шуй, ако леглото или канапето ви са отрупани с прекалено много възглавници (в повечето случаи декоративни), това ще държи половинката ви далеч от вас. А ако спите с всичките тези възглавници, това потушава страстта. Корекцията в случая е да махнете повечето от възглавниците и да оставите само две, за предпочитане в някакъв огнен цвят (червен, оранжев или розов). Така ще освободите място за любовта и ще привлечете интимността.
  • Мебели до стенатаЧи енергията има нужда от пространство, за да циркулира, а когато мебелите са плътно облегнати да стените, тя се застопорява само в средата на стаята, където е по-свободно. Най-простата Фън Шуй корекция в случая е да отделите мебелите от стените. Ако задната им страна е неприветлива, можете да използвате малка масичка или саксийно растение, което да служи като камуфлаж.
Фън Шъй корекции на интериора у дома
  • Грешно окачени картини – и то не какви да е картини, а такива с еднаква форма и окачени в права линия – те отблъскват положителната енергия извън стаята. Според Фън Шуй най-добре е да избирате картини с разнообразни форми и размери и да ги окачате на различна височина. Това ще ви създава усещането за движение и ще позволява движението на енергията.
  • Неправилно осветлениеПриглушеното осветление е чудесна корекция за яркото централно осветление в стаите. Най-лесно можете да го постигнете с регулатор, който се монтира лесно на мястото на досегашния ключ. Освен това изгорелите електрически крушки символизират повяхваща или изтощена енергия, така че отстранете не само тях, а всички неработещи елементи (в това число напукани или счупени плафониери, полилеи и нощни лампи).
  • Плетеница от кабели – когато работното ви място в дома е обградено с множество заплетени един в друг кабели, те сякаш нашепват за пренебрежение към работата, която вършите.привържете кабелите и жиците един към друг Фън Шуй препоръчва да и да ги прилепите към гърба на бюрото.
  • Стари снимки – според Фън Шуй принципите е благоприятно да поставяте снимки в рамки на различни места в дома си. Но не и неактуалните вече фотографии, които сякаш са замръзнали назад в миналото и не отчитат развитието на отделните членове на семейството. Затова махнете старите снимки и поставете онези, които показват най-актуалните ви щастливи моменти.
Фън Шъй корекции на интериора у дома
  • Хаос в антрето – Както сте разбрали, според Фън Шуй входната врата е „устата на Чи енергията“, през която в дома ви влизат богатството и положителната енергия. Ако обаче държите в антрето всички обувки, раници и якета, те ще възпрепятстват този процес. Ето защо приберете всички подобни аксесоари далеч от погледа на влизащия, за предпочитане в затворено помещение, шкаф или дрешник.
И след всички положени усилия да подредите дома си хармонично и в синхрон с Фън Шуй принципите, не забравяйте най-важният елемент - себе си и семейството си. Растенията ще внесат живот в дома ви, а децата и домашните любимци – движение. И всичко това ще подхранва циркулирането на положителната енергия във всяка стая. Фън Шуй корекциите в интериора на дома ви наистина ще направят живота ви по-хармоничен.
 
18. 02. 2010 / Цвети Тошева

9 коментарaДобави коментар »

Slavyana

От Slavyana26.08.2011, 11:32 ч.

И аз съм на мнение, че възглавничките не отблъскват. С мъжа ми постоянно се замеряме с едни възглавнички, дето купувах от Явор за дивана.

Виж всички коментари за "Фън Шуй корекции на интериора у дома ".

Още от "Фън шуй"

10 съвета за детска стая според Фън Шуй

10 съвета за детска стая според Фън Шуй

Как изглежда идеалната стая според Фън Шуй? Какво трябва и не трябва да има в нея. Ето 10 съвета как да създадете хармонична детска стая.

Фън Шуй - щастливото пространство

Фън Шуй - щастливото пространство

В практиката на Фън Шуй са важни личните творчески способности, вкусове и приоритети. Не използвайте нищо - цвят, произведение на изкуството или предмет, което не ви харесва.

Входната врата според фън шуй

Входната врата според фън шуй

Какво казва фън шуй за входната врата? От какво се влияе, в какъв цвят да я боядисате и как да аранжирате пространството пред нея? Вижте как да приложите законите на фън шуй, когато става въпрос за входната врата.