ИГРА: За какво използвате старите вестници?

87 коментара0/5

Тази седмица ви питаме за какво използвате старите вестници. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Писателят призрак".

ИГРА: За какво използвате старите вестници?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (08.02.2018 г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител: TamiTami

Въпреки че все по-рядко се купуват вестници, все се намира някой у дома. Най-малкото някои от брошурите на големите магазини, които получавате всяка седмица, са напечатани върху вестникарска хартия. И малко по-малко купчинката със стари вестници и брошури нараства и идва въпросът за какво ще ги използвате:

За миене на прозорци

Това е класическо приложение на старите вестници. Колкото и препарати и специални гъби да използвате, смачканият вестник измива стъклото до блясък, без да оставя замазани следи.

За пресаждане на цветя

Ако пресаждате цветя на балкона, за да не потъне всичко в пръст и кал, може да си постелете вестници, за да ограничите цапането и да си олесните после чистенето на терасата.

За ремонтни дейности

Ако ви предстои ремонт, вестниците са безценни "инструменти" на всеки майстор, бояджия и т.н. Идеални са за застилане на пода, облепване на прозорците и какво ли още не.

За събиране на боклуци

Най-вероятно бабите ви са използвали вестник, върху който са белели картофи, лук, стъргали са моркови и когато са готови с всичко необходимо за гозбата, която ще готвят, събират вестниха на вързоп и го хвърлят в боклука. Лесно, чисто и практично. Днес все още много домакини използват вестника с подобна цел.

Когато боядисвате косата си

Още едно цапащо занимание, което изисква вестник или друга подложка, където да оставяте боята за коса, нацапатаната четка, гребен и т.н.

  • А вие за какво използвате старите вестници?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Писателят призрак".

Добави описание

Още за: вестник

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Имате ли ароматизатор у дома?

ИГРА: Имате ли ароматизатор у дома?

Използвате ли ароматизатор у дома? Споделете ни мнението си в коментар под статията и един от вас ще спечели книгата "Любовни истории от Вавилонската библиотека" на Валери Стефанов.

ИГРА: Къде държите бижутата?

ИГРА: Къде държите бижутата?

Бижутата са завършващ аксесоар към визията на много жени. Понякога обаче трудно се намира място за съхранение. Затова тази седмица питаме: Къде държите бижутата си?

5 грешки, които допускаме при грижата за бельото

5 грешки, които допускаме при грижата за бельото

Кои са грешките, които допуска всяка жена при грижата за бельото си и как да ги предотвратява в бъдеще, вижте в следващата статия: