ИГРА: Отделна кухня или обединена с дневната?

48 коментара0/5

Тази седмица ви питаме дали предпочитате да имате отделна кухня или тя да бъде в едно помещение с дневната. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Любов" на Исабел Алиенде.

ИГРА: Отделна кухня или обединена с дневната?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (07.09.2017г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител: aniap

Какви са предимствата и недостатъците на отделната кухня?

Отделната кухня е типична за по-старите жилища, но и в някои нови се среща подобно разпределение. Плюсът е, че миризмите от готвенето си остават в кухнята и не се разнасят из целия апартамент, напоявайки с аромат пердета, килими, тапицецията на меката мебел или закачените в антрето връхни дрехи.

Хубавото също е, че цялата стая е пригодена да бъде кухня и съответно имате много повече място за шкафове и домакински уреди. Е, зависи колко голяма като квадратура е кухнята ви, но обикновено са доста прилични размери, а не тип бокс. А и при положение, че е отделно помещение, винаги може да изберете кухнята ви да бъде в един стил с еди какви си цветове, а дневната ви да бъде в съвсем друга гама и стил.

Минусът при отделната кухня е, че когато имате гости, реално не може да си кажете две думи с тях, а сте залостени в кухнята да готвите, подреждате чинии, аранжирате, сервирате и е доста по-трудно цялото това пренасяне на храна от едно в друго помещение. 

Какви са предимствата и недостатъците на обединената с дневната кухня?

При това положение кухнята се превръща в продължение на дневната и обикновено стилът й пасва на този при избора на мека мебел, цветове на стените и т.н. Обединената кухня е идеално решение за посрещане на гости, защото сте в едно помещение с тях, макар и в другия край на стаята. Не изпускате нищо от събирането, а и сервирането е далеч по-лесно.

При този вид кухни обаче ви трябва доста мощен аспиратор или е хубаво да са разположени до прозорец, защото в противен случай цялото ви жилище ще ухае на кулинария. 

  • А вие кой от двата типа кухни предпочитате?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Любов" на Исабел Алиенде.

Добави описание

Още за: кухня

48 коментарaДобави коментар »

Keititi

От Keititi07.09.2017, 16:27 ч.

т.е. кухня обединена с дневната и тераса към кухнята в град София

Виж всички коментари за "ИГРА: Отделна кухня или обединена с дневната?".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Какви бели правят домашните ви любимци?

ИГРА: Какви бели правят домашните ви любимци?

Тази седмица ви питаме дали имате домашни любимци и какви бели правят у дома. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Шести патрул" на Сергей Лукяненко.

Конкурс: Цветът на моята кухня

Конкурс: Цветът на моята кухня

В играта ни "Домашни тайни" тази седмица ви питаме в какъв цвят е вашата кухня. Един от коментиралите ще спечели интересна книга.

Конкурс: Гладите ли?

Конкурс: Гладите ли?

В играта ни "Домашни тайни" тази седмица ви питаме какво е отношението ви към гладенето. Един от коментиралите ще спечели интересна книга.