ИГРА: Колко често поливате цветята?

79 коментара0/5

Тази седмица ви питаме колко често поливате цветята у дома? Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Кървави книги" том I.

ИГРА: Колко често поливате цветята?

За да участвате в играта „Домашни тайни“, трябва да оставите коментар под статията до следващия четвъртък (01.02.2018 г. включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в петък на тази страница и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата.

Ако до месец, след като сме Ви уведомили, че печелите, не изпратите данните си за доставка, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител: Iveta6543

Поливането е от нещата в градинарството, които хем изглеждат елементарни, но в същото време изисква добро познаване на растенията. Преполиването или недостатъчното поливане са все неща, които могат да доведат до загиването на растенията.

Има растения, които се нуждаят от съвсем малко вода като сукулентите, палмите, кактусите и др. А повечето цъфтящи или плодоносни растения се нуждаят от доста по-често и обилно поливане. Когато сте си у дома, това не е проблем, но когато ви предстои да отсъствате за дълго време от вкъщи и то през лятото, се изправяте пред проблема кой ще полива цветята ви.

Цветята през лятната отпуска >>>

Възможно ли е в такива ситуации да "научите" цветята си да оцеляват с малко количество вода?

Всъщност се оказва, че някои от растенията ви могат да издържат много по-дълго време без вода, отколкото си мислите. И дори е по-добре да разредите поливането им и занапред, за да подпомогнете доброто им развитие.

Добави описание

Други цветя пък не подлежат на такова "възпитание" и бързо се предават, ако не се поливат по-дълго време. 

Как да спасим умиращите цветя у дома? >>>

Колко често поливате цветята зависи не само от вида им, но и от жилището ви. Южното и западно изложение изискват по-обилно поливане на цветята, парното през зимата също. А растенията на източните тераси, в северните стаи и жилищата, които не се отопляват особено много през зимата изискват много по-малко и рядко поливане.

  • А вие колко често поливате цветята у дома?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Кървави книги" том I.

Добави описание

79 коментарaДобави коментар »

lidiiastef

От lidiiastef01.02.2018, 12:17 ч.

От един път,до три пъти седмично,зависи от вида на цветята и от сезона.

Виж всички коментари за "ИГРА: Колко често поливате цветята?".

Още от "Домашни тайни"

ИГРА: Кой пазарува вкъщи?

ИГРА: Кой пазарува вкъщи?

Пазаруването на хранителни продукти е сред ежедневните задачи за всяко домакинство. Кой пазарува във вашия дом? Един от коментиралите читатели ще спечели комплект книги.

Конкурс: Подходящ цвят за детската стая?

Конкурс: Подходящ цвят за детската стая?

Подобно на останалите стаи в дома, и при детската се появява дилемата в какъв цвят да бъде боядисана. Дали нюансът е подходящ за по-малките или пък е твърде ярък? Тази седмица в играта ни "Домашни тайни" ви питаме, кой според вас е подходящият цвят за детската стая?

ИГРА: Къде държите домашните дрехи?

ИГРА: Къде държите домашните дрехи?

Тази седмица ви питаме къде държите домашните дрехи, когато не ги носите. Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Тълкуване на сънищата".