За и против домашните електроуредите втора ръка

От 1 коментар0/5

Да поддържате къщата чиста и в ред в забързаното ежедневие, вероятно ви се струва като мисия невъзможна. Осъществяването на тази нелека задача, отделяйки минимални средства всъщност е съвсем реално, използвайки уредите втора ръка. Струва ли си, обаче да заложите на тях и за какво трябва да внимавате при избора?

За и против домашните електроуредите втора ръка
 © istockphoto.com

Търговията с вещи втора употреба набира все по-голяма популярност, не само сред хора с минимални финансови средства. Интернет магазините и портали за размяна направиха този тип търговия достъпна за всеки. Какво обаче трябва да знаете, когато купувате електроуреди втора употреба?

Рискове

Покупката на вещи втора ръка винаги крие рискове, ето защо е важно да внимавате, когато избирате. Ето 3 причини да бъдете предпазливи с този тип покупки:

Добави описание

  1. В по-голямата част от случаите, онлайн търговията не е безопасна. Обявите от частни лица са примамливи, но и често заблуждаващи, тъй като е възможно да се опитват да продадат повредени или твърде стари уреди. Това обаче може да се установи чак след доставката, когато вече сте хвърлили парите си на вятъра.
  2. Независимо дали става дума за физически магазини или сайтове за онлайн търговия, по-голямата част от продавачите не предлагат гаранция за продукта, което означава, че след като веднъж е платен и доставен в дома ви, никой няма да бъде задължен по закон да поеме ремонт или подмяна, ако уредът спре да работи.
  3. Много често "използван" не е равностойно на "обновен". Това означава, че в крайна сметка купувате просто стар уред, използван от други хора, от който, по някаква причина, са решили да се отърват.

От това може да се заключи, че е важно да сте нащрек при пазаруването на вещи втора ръка, както онлайн, така и във физическите магазини, за да избегнете измами или неудобни ситуации.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Колко често трябва да подменяте най-използвани вещи в бита >>>

Предимствата

Отрицателните страни на този вид пазаруване обаче не бива да ви плашат, а по-скоро да ви направят по-бдителни, за да можете да откривате и избегнете вероятните капани. От друга страна съществуват и много позитиви на уредите втора ръка:                                                                 Добави описание

  1. На практика съществуват сайтове, които са в състояние да ви осигурят сигурност и безопасност по време на пазаруване. Дори в някои случаи предлагат пробен период, в рамките на който може да решите дали уредът ви харесва или искате да го върнете и съответно парите ви да бъдат възстановени.
  2. Този тип пазаруване е идеалният начин да се сдобиете с ефективен и нужен за вас уред, без да е необходимо да инвестирате много пари
  3. Уредите втора ръка са алтернатива на новите. Повечето хора могат да си позволят нова техника от определен ценови клас, който обаче често е с по-малка мощност, по-лоши гаранционни условия и по-кратък живот в сравнение с уредите втора ръка, които могат да закупят за същите пари. Така стават достъпни за повече хора по-скъпа техника, която имат дълъг експлотационен период и добри характеристики.

Жест и в полза на околната среда

Има и друга причина, която кара все повече хора да инвестират в използвани уреди, а именно ефектът върху околната среда.

За никого не е тайна, че години наред култура на безразборно консуматорство са спомогнали за създаването на огромни количества отпадъци, които вредят не само на природата, но и на нашето собствено здраве.

Избирайки да дадете нов живот на даден уред, вие се включвате в намаляването на количество отпадъци, които замърсяват земята и въздуха. Освен това, по този начин се пестят пари от рециклирането - жест, който се отнася не само до портфейла, но и до вашето здраве и това на близките ви.

 

1 коментарДобави коментар »

lolita123

От lolita12313.07.2018, 09:32 ч.

Против, от гледна точка на чистота и надеждност.

Виж всички коментари за "За и против домашните електроуредите втора ръка".

Още от "Дом"

Изрисувай вратата!

Изрисувай вратата!

Не ви ли омръзна да гледате едноцветната си врата, запретнете ръкави и я по-украсете.

Хелоуин настроение у дома

Хелоуин настроение у дома

Хелоуин е един от най-старите празници в света. И макар в България честването му да не е популярна практика, малко Хелоуин настроение у дома няма да ви навреди. Символичното почитане на Хелоуин ще обогати мирогледа ви и ще разнообрази дните ви.

Домашната аптечка

Домашната аптечка

Не е лъжа, че есенните месеци са любими на вирусите и бактериите, защото тогава си намират най-много жертви. Бъдете подготвени!