Тайните на 5-звездите хотели за перфектно пране

0 коментара0/5

Вижте, кои са тайните при прането на 5 звездните хотели, с които поддържат чистота и ред и постигат идеални резултати всеки път:

Тайните на 5-звездите хотели за перфектно пране
 © iStock

Зареждане на пералнята

Оптималният вариант е запълването на пералнята на 80%. Ако я препълните, рискувате дрехите да не се изперат напълно, а ако оставите полу празна дрехите бързо ще се износят поради механични влияния на машината.

Температура на водата

Добави описание

Идеалната температура за пране е в интервала 40 – 60 градуса. Тя е достатъчна, за да се извърши дезинфекция и да се отстранят замърсяванията. Прането в студена вода не позволява да се премахнат праховите акари и бактериите от спалното бельо и хавлиите, докато горещата - вреди на тъканите и съкращава техния живот.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 9 чести грешки при пране >>>

Алтернатива на омекотителя

Вместо омекотител, който се натрупва и в крайна сметка прави памучните кърпи твърди, хотелският персонал използва бял оцет. Добавете 100 ml при изплакването, за да направите спалното бельо меко като ново и да избегнете следи от прах по тъканите.

Решение за петната

Прясно мазно петно може да поръсите с нишесте, а след това да изперете в пералнята. Добави описание

Ако накиснете за час във вода със сол (1 супена лъжица на литър вода), а след това изперете в пералнята, можете да се отървете от петна от кафе и вино по дрехите. За премахване на следи от доматен сок и сос ще ви помогне препарат за отстраняване на петна. Нанесете го върху засегнатата тъкан и оставете за 5-10 минути, след което изперете със студена вода.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Съветите на баба: Как да спасим белите тъкани от пожълтяване? >>>

Сушене

Експертите препоръчват сушенето на дрехи да се извършва на открито на слънце. Ако трябва да използвате сушилня, обаче поставете топка за тенисв барабана. Тя ще направи памучните кърпите много по-пухкави.

 

Още от "Дом"

Столът в интериора, настанете се удобно!

Столът в интериора, настанете се удобно!

Кои са задължителните мебели, без които не може един дом? Първо и основно - легло, второ и необходимо – маса, трето и удобно: СТОЛ!

Дом в коралово

Дом в коралово

Навлизайки в летния сезон, много хора искат да разнообразят интериора вкъщи. Предлагаме ви да заложите на декор в коралово – цвят, който ще ви зареди с положителни емоции за лятото и пасва отлично на слънчевия период.

Марсилски сапун – провансалското чудо

Марсилски сапун – провансалското чудо

Предпочитан от домакините от векове, заради натуралния си състав, ефективност и мултифункционалност, марсилският сапун е истинско чудо от Френския Прованс, което трябва да имате задължително у дома. Ето защо: