Най-честите проблеми с електрическите лампи у дома и причината за тях

0 коментара0/5

Всеки от нас се е сблъсквал поне веднъж в живота си с електрически неизправности у дома и докато понякога е лесно да открием причината, в повечето случаи ни оставят доста объркани. Ето защо решихме да разгадаем най-често срещаните проблеми с домашното осветление, причините за тях и как да ги разрешим:

Най-честите проблеми с електрическите лампи у дома и причината за тях
 © iStock

Изгоряла електрическа крушка

Често ли ви се случва електрическите крушки в дома ви да гръмват? Една от причините за това могат да са некачествените материали, от които се правят евтините крушки. Въпреки че ви се струват икономически ефективни, те често са нетрайни. Това е особено вярно, когато става дума за LED лампи. Влагането на малко повече пари в крушка  вероятно ще ви се изплати в дългосрочен план. Освен това ще пропуснете неудобството да ги замествате отново и отново!

По-евтините крушки обаче може и да не са проблема. Възможно е причината да се крие в оголена връзка в самата лампа или някъде по веригата, която създава напрежение.

Премигваща лампа

Добави описание

Непрестанно пресветващите лампи са голям дразнител, който може да ви накара да излезете извън кожата си. Причината за този проблем обаче, често може да бъде много по-лесен за идентифициране, отколкото си мислите. Когато се озовете с такъв тип неизправност, веднага проверете дали проблемът не се крие в димер ключа, който сте поставили, но не е съвместим; разхлабена връзка някъде във веригата; повреден кабел или счупен прекъсвач/ ключ  на лампата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Интериорни решения за стаята без прозорци >>>

Освежете старата лампа >>>

Особена миризма

Ако сте започнали да усещате особена остра миризма, която идва от някоя от лампите в дома ви, то вероятно причина се крие в застаряващо флуоресцентно осветително тяло, което с течение на времето започва да дава грешки. Друга възможна причина е разхлабена връзка в щепсела или гнездо, което е било пренатоварено от включен там мощен уред.

 

Пред какъвто и проблем в електрическата инсталация да се изправяте, не забравяйте първо да изкючвате захранването и при по-специфичен проблем да потърсите помощ от специалист.

Още от "Дом"

8 неща, които привличат вредителите в дома и градината

8 неща, които привличат вредителите в дома и градината

Вижте кои са нещата в дома ви, които привличат летящи и пълзящи насекоми и как да ги премахнете, за да подсигурите къщата си, без да използвате отровни и скъпоструващи препарати:

Детската стая според възрастта

Детската стая според възрастта

Детската стая е личното пространство на вашите малки наследници. В детската стая те събират спомените, мечтите и вълненията си. И там порастват. Станете част от този безвъзрвратен процес като декорирате детската стая според възрастта на малчугана.

7 случая, в които не е нужно да следвате инструкциите за пране на етикета

7 случая, в които не е нужно да следвате инструкциите за пране на етикета

Всички знаем, че е важно да четем етикетите на дрехите, за да полагаме правилни грижи за тях. Но трябва ли наистина да следваме инструкциите им винаги сляпо? Ето 7 случая, в които можете да нарушите оказаното на етикета: