Хитри идеи за домове със скосени тавани

0 коментара0/5

Домовете със скосени тавани обичайно се считат за нефункционални и обикновено се избягват при избор на жилище. Но скосените тавани имат и своите плюсове, стига да знаете как да оползотворите правилно пространството.

Хитри идеи за домове със скосени тавани

Най-важното при скосените тавани е да бъдат добре изолирани прозорците по тях, за да не задържат влага, да не капят и прочие. Ако всичко бъде монтирано както тярбва, няма нищо по-хубаво от тавански наклонени прозорци, които пропускат много светлина и създават усещане за пространство. Ето защо, когато в помещението има наклонени тавани е хубаво на тях да има сложени и прозорци, защото в противен случай ще се чувствате сякаш в бърлога. 

Хубавото на наклонените тавани е, че образуват ниши, които са удачно място за голямо легло в спалнята, например. Ако има и прозорец над леглото, ще се събуждате и ще си лягате с приятна гледка и усещането, че сте навън, сякаш сте спали на палатка, в хамак или спален чувал под звездите. 

Пространството под наклонените тавани е удачен избор и за офис кът с бюро, както и за място за игра, тъй като децата нямат да имат вашия проблем, а именно да си удрят главата в тава. Така че сложете по дължината на стената под наклонените тавани шкафове за играчки, а точно под прозорците - килим за игра или малка масичка със столчета. Децата ще се чувстват идеално сякаш в малка къщичка, а и ще имат достатъчно светлина за игри, идваща от наклонените прозорци. 

Що се отнася до банята, наклонените тавани не са проблем, ако под тях разположите вана, например.

В дневната пък може да поставите дивана под наклонения таван, а в кухнята пък мястото под наклонените тавани е удачен избор за рафтове и пространство за съхранение тип килер. 

11.06.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Хитри идеи за домове със скосени тавани".

Още от "Дом"

Как да изберем подходящ килим

Как да изберем подходящ килим

Изборът на килим е от изключителна важност за цялостното усещане в интериора на едно помещение.

Ретро кухня – за или против

Ретро кухня – за или против

Ретро стилът е един от търсените варианти за декор на кухнята, защото се свързва с уют и сигурност. Но ретро стилът също има своите предимства и недостатъци. Ретро кухня – за или против?

Цветният ни изглед към спалнята

Цветният ни изглед към спалнята

Кои цветове са най-подходящи за стените в спалнята и как ни въздействат?