7 неща, които да НЕ държите в спалнята

0 коментара0/5

Спалянята е място за почивка и трябва да излъчва спокойствие и хармонична атмосфера. В този ред на мисли спалнята ви не трябва да се затрупва от купища вещи на видни места и разхвърляни дрехи, чиито места са в гардероба.

7 неща, които да НЕ държите в спалнята

Но има и някои специфични вещи, които въобще нямат място в спалнята ви, за да не развалят спокойната атмосфера, подхождаща на това пространство в дома.

Сметки, договори и други документи

Това са вещи, които касаят живота и работата ви и са неизменна част от дома ви. А спалнята е място, в което целта е да си починете от ежедневието си. Ето защо документите нямат място в стаята за сън и почивка. 

Техника

Телевизори, компютри, телефони и таблети са вещи, които нямат място в спалнята ви, тъй като нарушават спокойствието ви и доказано влошават съня ви. Те са устройства за забавление или работа, а освен това излъчват синя светлина, която действа разконцентриращо и затормозяващо на зренеито ви. 

Затрупано с вещи нощно шкафче

Това е необходима мебел, която ви създава конфорт, но лесно може да бъде затрупана от ненужни вещи, затормозяващи стзнанието ви и дори пречещи на съня ви. На нощното шкафче трябва да има само най-необходимото - нощна лампа, книга и очила, например. Всякакви вещи като телефони, таблети, химикали, ключове и какво ли още не нямат работа на нощното шкафче.

Какво държите на нощното шкафче? >>>

Вещи под леглото

Според Фън Шуй вещите под леглото нарушават спокойствието и хармонията и влошават съня. Ето защо легла с ракла под тях или чекмеджета или слагането на кутии с вещи под леглото е нещо, което е добре да избягвате. Не превръщайте леглото си в килер, колкото и удобно и рационално да ви се струва оползотворяването на това пространство.

Никакви разхвърляни дрехи

В повечето спални нахвърляните дрехи върху леглото, пода или някой стол са обичайна гледка. Освен че е грозно, тази какафония от нахвърляни мръсни и чисти дрехи нарушава хармонията в спалнята.

Козметика, която не използвате

Винаги се случва така, че има козметика, която редовно ползвате, и друга, на която само й изтича срока на годност и задръства тоалетката ви или някой шкаф. Подобни ненужни вещи са излишни и нямат място в спалнята ви, където трябва да се стремите към минимализъм, за да постигнете спокойна атмосфера.

Книги

Те задържат прах и по-големият им брой може да влоши въздуха в помещението. Така че не превръщайте спалнята си в библиотека, за да не влошите съня си. 

Растения

Те задържат много прах и отнемат от кислорода в спалнята, поради което нямат място в това помещение.

26.03.2018/Ели Йорданова

Още за: спалня

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 неща, които да НЕ държите в спалнята".

Още от "Дом"

Мухъл у дома

Мухъл у дома

Един от най-неприятните проблеми у дома, е появата на мухъл. Наличието на мухъл е знак за някаква нередност – прекомерна влага, теч на тръбите или лошо строителство. Мухълът може да навреди не само на дома ви, но и на здравето ви.

Как да подредим детската стая?

Как да подредим детската стая?

В детската стая мебелите трябва да са детски - не стари и тежки, нито такива, които не се връзват с интериора на другите стаи. Доброто обзавеждане с подходящи красиви и функционални мебели възпитава усет към естетиката от най-ранна възраст.