7 неща, които да НЕ държите в спалнята

0 коментара0/5

Спалянята е място за почивка и трябва да излъчва спокойствие и хармонична атмосфера. В този ред на мисли спалнята ви не трябва да се затрупва от купища вещи на видни места и разхвърляни дрехи, чиито места са в гардероба.

7 неща, които да НЕ държите в спалнята

Но има и някои специфични вещи, които въобще нямат място в спалнята ви, за да не развалят спокойната атмосфера, подхождаща на това пространство в дома.

Сметки, договори и други документи

Това са вещи, които касаят живота и работата ви и са неизменна част от дома ви. А спалнята е място, в което целта е да си починете от ежедневието си. Ето защо документите нямат място в стаята за сън и почивка. 

Техника

Телевизори, компютри, телефони и таблети са вещи, които нямат място в спалнята ви, тъй като нарушават спокойствието ви и доказано влошават съня ви. Те са устройства за забавление или работа, а освен това излъчват синя светлина, която действа разконцентриращо и затормозяващо на зренеито ви. 

Затрупано с вещи нощно шкафче

Това е необходима мебел, която ви създава конфорт, но лесно може да бъде затрупана от ненужни вещи, затормозяващи стзнанието ви и дори пречещи на съня ви. На нощното шкафче трябва да има само най-необходимото - нощна лампа, книга и очила, например. Всякакви вещи като телефони, таблети, химикали, ключове и какво ли още не нямат работа на нощното шкафче.

Какво държите на нощното шкафче? >>>

Вещи под леглото

Според Фън Шуй вещите под леглото нарушават спокойствието и хармонията и влошават съня. Ето защо легла с ракла под тях или чекмеджета или слагането на кутии с вещи под леглото е нещо, което е добре да избягвате. Не превръщайте леглото си в килер, колкото и удобно и рационално да ви се струва оползотворяването на това пространство.

Никакви разхвърляни дрехи

В повечето спални нахвърляните дрехи върху леглото, пода или някой стол са обичайна гледка. Освен че е грозно, тази какафония от нахвърляни мръсни и чисти дрехи нарушава хармонията в спалнята.

Козметика, която не използвате

Винаги се случва така, че има козметика, която редовно ползвате, и друга, на която само й изтича срока на годност и задръства тоалетката ви или някой шкаф. Подобни ненужни вещи са излишни и нямат място в спалнята ви, където трябва да се стремите към минимализъм, за да постигнете спокойна атмосфера.

Книги

Те задържат прах и по-големият им брой може да влоши въздуха в помещението. Така че не превръщайте спалнята си в библиотека, за да не влошите съня си. 

Растения

Те задържат много прах и отнемат от кислорода в спалнята, поради което нямат място в това помещение.

26.03.2018/Ели Йорданова

Още за: спалня

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 неща, които да НЕ държите в спалнята".

Още от "Дом"

Цветове за малки стаи

Цветове за малки стаи

Няма значение дали разполагате с голямо жилище или уютен малък дом, вкъщи сигурно имате поне едно помещение, което е с по-ограничени размери. Вижте кои цветове може да изберете за декор на малки стаи.

Лесни трикове за премахване на често срещани петна през лятото

Лесни трикове за премахване на често срещани петна през лятото

Летните забавления - пикник в парка, концерт на открито или обикновена разходка с приятели, неизбежно водят след себе си петна от сладолед, кетчуп и вино по любимите дрехи. Научете как да се справяте бързо с неприятните замърсявания без да остане и следа от тях: