7 мързеливи трика, когато чистите прах у дома

0 коментара0/5

Прахът е едно от доказателствата, които натрапчиво следят колко време е изминало от последното почистване. Някои приемат чистенето на праха за успокояващо, други го ненавиждат. В която и група да се пречислявате неизменно ще се влюбите в тези трикове, особено, когато имате нужда от експресно почистване без много усилия:

7 мързеливи трика, когато чистите прах у дома
 © istockphoto.com

1. Полирайте мебелите и откритете повърхности, за да ограничите натрупването на прах за по-дълго

Дълбокото почистване на уреди и мебели у дома е задача, която изисква време и сили. За да не се налага да правите това често, полирайте повърхностите с пчелен восък или зехтин, след като сте почистили изоснови. Така ще ограничите количеството прах, което се натрупва върху тях.

2. Използвайте къпички за сушилня, за да премахнете праха от первази и прагове

Кърпичките за сушилня (dryer sheets) събират прах по-добре от всяка друга кърпа, независимо дали е нова или вече употребявана. Минете някой от первазите в дома си с една от тези кърпи и се убедете сами колко бързо привлича частици прах.

3. Не оправяйте леглото

Това са мързеливи трикове, както вече ви казахме! Вашите чаршафи всъщност се проветряват много по-добре, когато са оставяни малко разхвърляни, възпирайки акарите да се настанят уютно под завивките ви.

4. Покрийте мопа за прах с чорап

Ако нямате на разположение микрофибърен накрайник, поставете стар хавлиен чорап около стойката. Ще ви служи също толкова ефективно, а след като се изцапа, можете спокойно да го пуснете в пералнята.

Добави описание

5. Почистете щорите с чорап

Сложете хавлиен чорап върху едната си ръка и с негова помощ избършете всяка щора. Ще се изненадате колко прах ще можете да съберете с минимални усилия.

6. Използвайте ролката за събиране на косми, за да премахнете праха от абажури и завеси

Четки за тапицерии вършат работа, но ролките за косми се справят много по-лесно и бързо, особено ако площа за почистване е малка. Всеки, който има котка или куче, знае, че долната част на завесите се нуждаят от ежеседмична поддръжка, така че поставете ролката близо до тях.

7. Ползвайте четка за грим, за да почистите малките декоративни елементи

Сувенирите поставени като декор са забавни, но могат да се превърнат в истински кошмар, когато се налага да се почистят. Най-доброто решение е да редуцирате максимално броя им, но ако все пак не искате да се разделяте с тях, поддържайте вида им, като премахвате натрупаната прах с помощта на стара четка за грим, която никога не сте използвали.

Още от "Дом"

Джапанди - различният интериорен дизайн

Джапанди - различният интериорен дизайн

Какво е Джапанди и какви са основните отличителни белези на този интериорен дизайн? Научете всичко за Джапанди.

3 грешки, които допускате в банята

3 грешки, които допускате в банята

Понеже повечето хора не са професионални дизайнери, а се заемат сами да декорират банята, се допускат някои грешки, сходни в много домове. Ето кои са те и как да ги решите.

Преместване в нов дом

Преместване в нов дом

Преместването в нов дом си е истинско житейски преживяване – колкото вълнуващо, толкова и стресиращо. С няколко предварително обмислени стъпки обаче, преместването в нов дом може да протече по-гладко, по-лесно и по-приятно.