6 стъпки за по-уютен дом през зимата

1 коментар0/5

С падането на температури, на всички ни се иска да прекарваме повече време на топло у дома с чаша горещ шоколад в ръка. Освен стандартните начини за утопление, има и други алтернативни трикове, които ще ви помогнат да направите дома си по-уютен през зимата. Ето и кои са те:

6 стъпки за по-уютен дом през зимата
 © istockphoto.com

Затворете вратите на неизползваните стаи

Затварянето на вратите не само предотвратява навлизането на студения въздух в останалата част на къщата - това ще помогне за задържането на топлината, която сте генерирали (независимо дали е от радиатор, климатик или друго).

Напълнете къщата си с неща, които са приятни на допир

Добави описание

Кожен стол, пухкаво одеяло, рошави килими - елементи с много текстура, които са приятни за докосване и придават топлина на помещението.

 

Поставете фолио зад радиаторите

Поставянето на фолио зад радиаторите във вашия дом ще се отрази на топлината, която се излъчва и ще я върне обратно в стаята, вместо да и позволи да избяга през стените. Въпреки че съществува специално разработено фолио за тази цел, кухненското също ще свърши работа.

Сменете чаршафите в спалнята

Добави описание

Отново, понякога простичките решения са изключително ефективни, когато става дума за създаването на уютно и топло пространство. Заменете памучното спално бельо с бархетено и се запасете с допълнителни завивки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да изберем перфектната завивка според материята >>>

Изключете вентилатора в банята

Вентилаторите, както в банята, така и в кухнята издърпват топлия въздух нагоре и по този начин охлаждат помещението. Ако ги използвате, включвайте ги на умерена скорост и не забравяйте да ги изключите, когато вече не са необходими.

Разместете мебелите си

Добави описание

През студените месеци не оставяйте мебелите до голям прозорец или до външна стена. Освен това, избягвайте поставянето на големи мебели, като дивани и кресла пред радиаторите, тъй като те ще абсорбира топлината.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 8 правила за мебелите в хола >>>

22.11.2017/Боряна Харлова

1 коментарДобави коментар »

simonita_85

От simonita_8522.11.2017, 07:16 ч.

Чудесни идеи, лично ги препоръчвам! Обичам завивките, в които мога да си пъхна ръцете и така да чета книга цяла вечер. ❤

Виж всички коментари за "6 стъпки за по-уютен дом през зимата".

Още от "Дом"

Здравословен дом за здравословен живот

Здравословен дом за здравословен живот

Европейците за здравето: Вентилацията и достъпът на свеж въздух в помещенията са по-важни от упражненията

Каква да е кухнята през 2016-та?

Каква трябва да е кухнята през 2016-та?

Каква трябва да е кухнята през 2016-та? Вижте някои от тенденциите, които ще са актуални през тази година.

Модерни кухни

Модерни кухни

Кухнята има особено значение за дома. Това е мястото, което излъчва най-силно чувство за топлина и домашен уют, тъй като там ухае на вкусни гозби и се носят спомени от моменти, прекарани с любими хора. Вижте какви са тенденциите при модерните кухни.