6 хюга съвети за дома

0 коментара0/5

Думата хюга включва всичко, което носи щастие, спокойствие, сигурност и удобство. Домът е мястото, което най-често отговаря на тези четири точки. Вижте 6 съвета, които ще ви помогнат да създадете хюга атмосфера вкъщи.

6 хюга съвети за дома
 © istockphotos.com

Да бъде светлина

Ако искате да постигнете хюга атмосфера у дома, тогава трябва да обърнете внимание на осветлението. Колкото по-ниска е мощността на лампите, толкова по-хюга светлина излъчват. Осветителните тела трябва да има поствени и в ъглите на стаите с цел създаване на хюга кътове, които  да излъчват спокойствие и хармония. През деня дръжте завесите дръпнати и щорите вдигнати, а вечер не забравяйте да запалите свещи.

Домашен уют

За да постигнете хюга обстановка у дома, заложете на домашния текстил.  Причината е, че той носи топлина и комфорт, които са ключови думи в определението за хюга. Меките материи, топлите одеяла, декоративните възглавнички и пухените килимчета ще направят стаята по-приятна и гостоприемна. 

Вижте също: Как да освежим декоративните възглавнички

Добави описание

Подходящ стил

Ако следвате съветите на датчаните за хюга дом, тогава трябва да промените и стилово дома си. За предпочитане е винтидж, защото захабеният вид и антикварните стоки се асоциират с минало и история, с носталгия и мили спомени. При материалите се набляга на дърво, керамика и кожа, а се избягват метал, стъкло и пластмаса. Причината е, че първите се асоциират с природа и връзка със земята, докато вторите излъчват студенина и стерилност.

Кът за четене

Датчаните, които всъщност са измислили концепцията за хюга, твърдят, че книгите са едно от нещата, което им носи най-голямо удовлетворение, затова са се постарали да им отредят специално място вкъщи. Ако искате хюга дом, тогава организирайте кът за четене. В галерията ще намерите няколко идеи, които могат да ви вдъхновят.

Добави описание

Ключови аромати

В дом, който следва принципите на хюга, винаги ухае на нещо приятно. Може да е на сутрешно кафе, току що приготвен билков чай, на домашен сладкиш от кухнята или на ароматна свещ. За предпочитане са ненатрапчивите аромати, а избягвайте прекалено силните и сладникави ухания.

Вижте също: Аромати за дома

Добави описание

Гостоприемство

Хюга домът е нищо без хората в него. Част от дефиницията за хюга включва контактите с приятели и времето, прекарано със семейството. Затова гостоприемството е един от начините да настроите дома си на хюга вълна.

06.02.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 хюга съвети за дома".

Още от "Дом"

10 интериорни грешки, които допускате у дома (част 2)

10 интериорни грешки, които допускате у дома (част 2)

Неподходящият декор у дома може да се превърне в истинско фиаско. Вижте втората част на най-често допусканите интериорни грешки:

Красива зимнина

Красива зимнина

Есента е сезонът на приготвянето на зимнина и на „запасяването“ с продукти за зимните месеци. Не че магазините ще затворят, но удобството да имаш всичко под ръка е незаменимо за всяка домакиня.

Хармония на цветовете

Хармония на цветовете

Всичко, което човек възприема с очите си, е цветно. Няма предмети, които да нямат някакъв цвят.