5 задължителни елемента на Коледа

0 коментара0/5

Независимо дали сте едни от най-големите фенове на Коледа или по-скоро суетенето около този празник ви дразни, навярно у дома винаги присъстват 5-те от задължителните елементи на Коледа.

5 задължителни елемента на Коледа

Елха

Може да е висока до тавана, а може и да миниатюрна елхичка висока две педи. Но в повечето домове има елхичка, защото тя е един от най-големите символи на Коледа. А и къде ще слага Дядо Коледа подаръците, ако няма елха?

Коледни светлни

Какво е Коледа без множеството разноцветни, блестящи, мигащи светлинки? Коледа се усеща най-силно, когато за пръв път светнете вечер коледните светлинки у дома и домът ви се превърне в едно по-магическо място. Тогава вече знаете, че Коледа наближава и нищо чудно всеобщата коледна еуфория да зарази и вас.

А дори и да не сте се запасили с метри кабели от коледни лампички, то винаги може да заложите на свещи с аромат на канела, особено характерен за Коледа.

Нечетен брой постни ястия

Ако сте пропуснали горните две, то вече няма как да пропуснете традиционната вечеря на Бъдни вечер и приготвянето на нечетен брой постни ястия. 

5 рецепти за бъдни вечер >>>

Подаръци

Няма Коледа без подаръци. Може да са съвсем символични и нематериални, а може и да са купища красиво опаковани хартии. Но Коледа е време за подаръци и не само децата, но и възрастните асоциират този празник именно с подаряването на подаръци. Някои нямат търпение да отидат на шопинг за подаръци и обожават да подаряват такива, други мразят да избират такива, но с радост обичат да получават.

Традиционното гостуване на 25-ти

Коледа е време за събиране с роднини, близки и приятели. Обикновено на 25-ти всички гостуват или приемат гости у дома, а трапезата включва основно месни ястия след дългите пости, както и традиционни коледни курабийки с канела и джинджифил.

Какво похапват на Коледа по света? >>>

11.12.2017/Ели Йорданова

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 задължителни елемента на Коледа".

Още от "Дом"

Магията на домашното осветление

Магията на домашното осветление

Домашното осветление е важен фактор за атмосферата и излъчването на жилището. То трябва да е не само източник на светлина, но и да ви създава комфорт, уют и топлина. Магията на домашното осветление превръща всяко помещение в уникално.

6 грешки, които допускаме при гладене

6 грешки, които допускаме при гладене

Открийте кои са най-често срещаните грешки по време на гладане, които всеки от нас е допускал и как да ги избягваме.

Как да почистим ефективно щорите у дома?

Как да почистим ефективно щорите у дома?

Грижата за щорите според материала, от които са направени, е от решаващо значение както за ефективността им, така и за тяхна издръжливост. Ето и кои са спецификите при почистването им: