5 задължителни елемента на Коледа

0 коментара0/5

Независимо дали сте едни от най-големите фенове на Коледа или по-скоро суетенето около този празник ви дразни, навярно у дома винаги присъстват 5-те от задължителните елементи на Коледа.

5 задължителни елемента на Коледа

Елха

Може да е висока до тавана, а може и да миниатюрна елхичка висока две педи. Но в повечето домове има елхичка, защото тя е един от най-големите символи на Коледа. А и къде ще слага Дядо Коледа подаръците, ако няма елха?

Коледни светлни

Какво е Коледа без множеството разноцветни, блестящи, мигащи светлинки? Коледа се усеща най-силно, когато за пръв път светнете вечер коледните светлинки у дома и домът ви се превърне в едно по-магическо място. Тогава вече знаете, че Коледа наближава и нищо чудно всеобщата коледна еуфория да зарази и вас.

А дори и да не сте се запасили с метри кабели от коледни лампички, то винаги може да заложите на свещи с аромат на канела, особено характерен за Коледа.

Нечетен брой постни ястия

Ако сте пропуснали горните две, то вече няма как да пропуснете традиционната вечеря на Бъдни вечер и приготвянето на нечетен брой постни ястия. 

5 рецепти за бъдни вечер >>>

Подаръци

Няма Коледа без подаръци. Може да са съвсем символични и нематериални, а може и да са купища красиво опаковани хартии. Но Коледа е време за подаръци и не само децата, но и възрастните асоциират този празник именно с подаряването на подаръци. Някои нямат търпение да отидат на шопинг за подаръци и обожават да подаряват такива, други мразят да избират такива, но с радост обичат да получават.

Традиционното гостуване на 25-ти

Коледа е време за събиране с роднини, близки и приятели. Обикновено на 25-ти всички гостуват или приемат гости у дома, а трапезата включва основно месни ястия след дългите пости, както и традиционни коледни курабийки с канела и джинджифил.

Какво похапват на Коледа по света? >>>

11.12.2017/Ели Йорданова

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 задължителни елемента на Коледа".

Още от "Дом"

Завесите – завършекът на всеки стилен домашен декор

Завесите – завършекът на всеки стилен домашен декор

Завесите са детайлът, който прави разликата в подредбата на един дом. С тяхна помощ обикновената стая може да се превърне в уютно, красиво и по-просторно място. Ето защо не бива да подценявате важната им роля и да пренебрегвате избора им сред морето от тъкани цветове и форми, в които се предлагат.

Трикове за кухненската мивка

Трикове за кухненската мивка

Мивката е едно от местата у дома, около което се трупат най-много бактерии. Често, заради дребни и застояли хранителни остатъци около канала, мивката излъчва неприятна миризма. Предлагаме ви няколко трика за кухненската мивка.

7-те принципа на интериорния дизайн

7-те принципа на интериорния дизайн

Разберете кои са принципите на интериорния дизайн, с помощта на които ще създадете красив интериор, които да съперничи дори с тези на професионалистите. Ето и кои са тези 7 важни неща, които да не забравяте: