5 причини да предпочетете старо пред ново жилище

0 коментара0/5

Предстои ви да си купувате жилище, но сте в дилема в коя посока да поемете при избора. Дали да бъде старо жилище или пък ново?

5 причини да предпочетете старо пред ново жилище

Старото жилище е много по-евтино

Купувате на старо жилище излиза в пъти по-евтино. Така може да си позволите дори по-голям дом, който да реконструирате по ваш вкус от нулата. 

Съвети за освежаване на дома за малко пари >>>

Старите жилища са с по-добра конструкция

Едно време сякаш домовете са го строили с идеята да бъдат вечни. Конструкциите им солидни, а доказателството е, че след толкова години съществуване природата не е успяла да ги съсипе конструктивно, а може би само козметично. 

Добави описание

Старите домове са с по-голяма квадратура

Новото строителство се слави с това, не само че е много скъпо, но и пространството вътре е ограничено, недомислено и може да се натъкнете на всякакви изненадващо глупави архитектурни решения, като стаи без прозорци, скосени тавани в повечето помещения, липса на прави ъгли в стаите и т.н. Ето защо мнозина предпочитат старото строителство, където наистина стаите са големи и добре обмислени за комфортно живеене. 

Старите домове обикновено са с по-добра локация

Ако търсите жилище на централно място, то по-вероятно е да си намерите старо, а не ново строителство. Съвсем нормално е старите домове да обхващат центъра на градовете, а новото строителствот да е предимно в крайните квартали. 

Старите домове имат характер

Оголените дървени греди, високите тавани, арките, красивите гипсови орнаменти вътре са нещата, които пленяват мнозина, търсещи си дом. Определено старите домове притежават неповторим чар, от тях лъха история и уют. Ето защо много хора търсят само и единствено стари домове, защото искат нещо наистина уникално.

12.02.2018/Ели Йорданова

 

Още за: дом, жилище

Още от "Дом"

Гардеробът – не можем без него

Гардеробът – не можем без него

Гардеробът е тази мебел, без която не можем. От практична гледна точка той ни кара да се чувстваме подредени и спретнати, дори, когато зад вратите му е хаос.

5 задължителни елемента на Коледа

5 задължителни елемента на Коледа

Независимо дали сте едни от най-големите фенове на Коледа или по-скоро суетенето около този празник ви дразни, навярно у дома винаги присъстват 5-те от задължителните елементи на Коледа.

Еднофамилна къща в полите на Пирин

Еднофамилна къща в полите на Пирин

Да заживееш „на чисто“ в покрайнините на града