4 предимства на белите мебели

0 коментара0/5

Защо да изберете бели мебели за дома си? Ето пет съществени предимства на белите мебели, заради които да предпочетете именно тях.

4 предимства на белите мебели

Всеобщото схващане е, че бялото се цапа лесно и се поддържа трудно. Това е така, но когато става въпрос за текстил. Що се отнася до материали като МДФ или ПДЧ бялото е един повече от добър избор. Ето защо:

Бялото прави помещенията да изглеждат по-светли и по-просторни

Ако помещенията ви са тесни или пък стаите са дълбоки и светлината не прониква до края им, използвайте бели мебели за да постигнете илюзорно ефекта на по-голямото пространство и осветеност. Белият цвят отразява светлината и имате усещането, че излъчва такава. Ето защо много хора предпочитат бели мебели, особено ако жилищата им са миниатюрни.

Бялото се чисти лесно и не си личи, когато има прах върху бяла мебел

Когато мебелите са бели и особено, ако са гланцови, почистването им е безкрайно лесно. Всякакви петна от флумастер, химикал, храна, лепило, кафе и какво ли още не се отстраняват дори само с обикновена мокра кърпичка. Причината е, че мръсотията трудно попива в такава гланцова повърхност. Прахът също не се задържа особено върху гланцови мебели, като се буквално се пързаля отгоре, но дори и този, който остава отгоре, не се забелязва. Осъзнавате колко прах има по белите ви мебели едва когато  ги забършете с кърпа и видите събрания прах по нея. 

Бялото изглежда луксозно и модерно

Белите мебели с изчистен дизайн придават съвременно излъчване на всеки дом. Лесно може да реновирате едно жилище, превръщайки го от ретро в модерно, само като добавите няколко бели мебели като тв шкаф, холна или помощна масичка. Бялото с комбинация с хром също допринася за модерното излъчване на дома. Така може да смените старите трапезни столове с бели (пластмасови или метални) в комбинация с хромирани крака. 

Белите мебели лесно се комбинират с други цветове

Когато изберете бели мебели, оттам нататък може да си позволите цветни стени, всякакви цветни декорации, цветен текстил, цветен под дори. Така белите мебели идеално изпъкват на фона на всички останали цветове, а домът ви изглежда по-раздвижен и далеч от идеята за скучен и традиционен.

05.02.2018/Ели Йорданова

Още за: мебели

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 предимства на белите мебели".

Още от "Дом"

Решили сте да си вземете котенце?

Решили сте да си вземете котенце?

Решили сте да си вземете котенце? Ще ви помогнем да направите най-добрия избор. Кои са основните стъпки при избора на коте?

Съжителство с домашни любимци

Съжителство с домашни любимци

Съжителството с домашни любимци е колкото приятно, толкова и отговорно начинание. Домашният любимец е член на семейството, който също се нуждае от грижи и внимание. И от възпитание. Кои са тайните на хармоничното съжителство с домашни любимци?

Тиганът – верен помощник в кухнята

Тиганът – верен помощник в кухнята

Независимо какво сте решили да приготвите за хапване, винаги можете да разчитате на добрия стар тиган.