5 идеи за по-уютна спалня през зимата

0 коментара0/5

Както сменяте гардероба си за зимата, така може да смените и "облеклото" на стаите си за зимата. Ето 5 идеи как да превърнете спалнята в по-уютно местенце за зимата.

5 идеи за по-уютна спалня през зимата

Плетива

Едрото плетене е едно от най-красивите и уютни неща, с които може да промените атмосферата в спалнята си. Изплетете си одеало или възглавници, използвайте памучни прежди/текстил, ако искате повече мекота или пък заложете на вълната, за да ви е топло през зимата. Можете също така да си направите табурети в един и същ стил.

Добави описание

Козина

Изкуствена или естествена козината със сигурност ще превърне спалнята ви в уютно и топло местенце през студените месеци. Може да използвате козина с различен цвят, за да се откроява или да се придържате към една и съща цветова схема с леглото ви. Ако изберете изкуствена кожа може да заложите на някои контрастни цветове за акцент и приветливо излъчване на спалнята ви. Може да използвате козина за кувертюра на леглото, възглавници, мини килимче, дори като тапицерия за мебели за по-луксозно излъчване на спалнята.

Добави описание

Светлина

Светлината е нещо, което коренно може да промени излъчването на едно помещение. Изберете основно осветление с мека бяла светлина и декоративно осветление в оранжево-червеникави нюанси, които създават усещането за топлина и уют.

Добави описание

Дърво

Добавете дърво към своята спалня - то винаги създава уютно усещане. Може да е цяла стена, облицована с рециклирана дървесина, оцветена дървена табла и нощно шкафче, някои столове и пейки. Предимството на дървото е, че се комбинира лесно с всякакви цветове и материи, подходящо е за всички сезони и никога няма да е демоде.

Добави описание

Ароматерапия

И, разбира се, малко аромат на канела, цитруси и с каквото друго свързвате зимата, е това, което ще допринесе за цялостната уютна атмосфера на спалнята ви през студените зимни дни. Най-добре използвайте арома лампа, която работи на принципа на изпарението на вода, така че не само да ароматизира, но и да овлажнява въздуха в стаята.

09.10.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 идеи за по-уютна спалня през зимата".

Още от "Дом"

Преместване в нов дом

Преместване в нов дом

Преместването в нов дом си е истинско житейски преживяване – колкото вълнуващо, толкова и стресиращо. С няколко предварително обмислени стъпки обаче, преместването в нов дом може да протече по-гладко, по-лесно и по-приятно.

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома

Работното кътче у дома е мястото, от което ръководите бизнеса и сметките си, където сте разположили компютъра си и където прекарвате определено време от ежедневието си. Ето защо работното кътче у дома трябва да е удобно, достъпно и практично.

Декор на антре

Декор на антре

Когато говорим за декорация на дома, обикновено антрето е най-лишено откъм внимание и идеи. Много хора го пренебрегват заради малките му размери или липсата на прекарано време в стаята.