4 кухненски вещи, които съхраняваш неправилно

0 коментара0/5

Вещите, които държите в кухнята, трябва да бъдат лесно достъпни и същевременно да не заемат прекалено много място. Въпреки че те са изключително издръжливи, обаче, ако ги съхранявате неправилно, бихте могли да ги повредите. Ето пет кухненски вещи, които вероятно съхранявате по грешен начин.

4 кухненски вещи, които съхраняваш неправилно
4 кухненски вещи, които съхраняваш неправилно

1. Ножове

Ако и вие хвърляте ножовете си в чекмеджето за прибори, знайте, че това е неправилно. На първо място е опасно, защото може да доведе до порязване. Освен това можете да повредите острието на ножа. Как? Всеки път, когато острието се удря в нещо, което не е храна - като друг нож или ръба на шкафа – то се изтъпява. Ето защо ви препоръчваме да ги съхранявате на магнитни ленти или в блок за ножове.

2. Чаши за вино

Правилото е, че ако не съхранявате чашите си на висящата поставка, то те винаги трябва да стоят на столчето си. Защо? Защото ръбчето е най-крехката част от чашата. Разбираемо е, че някои хора се страхуват чашите им да потънат в прах, но само заради това не бива да рискувате.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-мръсните места у дома >>>

3. Чугунени съдове

Добави описание

Дори и да съхранявате чугунените си съдове в специален шкаф, отново може да направите грешка, която да доведе до тяхното надраскване. Притискането на метал в метал поврежда финиша върху чугуна, което води до по-бързото износване на съдовете. Начинът да предотвратите този ефект е прост: поставяйте хартиена кърпа между отделните съдове. Освен че ще защити повърхността, тя ще изсмуква допълнителна влага, за да предотврати появата на ръжда.

4. Подправки

Отделяте ли време да организирате подправките си в специални бурканчета? Може би е време да се откажете от този навик. Макар да изглежда красиво и практично, този начин на съхранение не се препоръчва най-вече, защото води до двойни запаси (количество, което не се побира в твоя сладък контейнер, прибираш също в шкафа).

И така понякога може да се окаже, че е по-трудно да намериш това, от което се нуждаеш. Ето защо ви препоръчваме да организирате подправките си по честотата им на употреба или по приложение, вместо да се опитвате да ги колекционирате.

Още от "Дом"

Вътрешни щори за дома – какви да изберем?

Вътрешни щори за дома – какви да изберем?

Напоследък вътрешните щори се превръщат в задължителен елемент от интериора на дома, независимо дали прозорецът е закрит и с перде. При някои вътрешните щори за необходимост, при други – допълнение към декора. Вижте какви вътрешни щори за дома да изберете.

Трите най-скъпи имота според Forbes

Трите най-скъпи имота според Forbes

Сп. "Форбс"публикува поредната си милиардерска класация, този път на най-скъпите жилища в света.

Съвети за почистване на петна от тапети

Съвети за почистване на петна от тапети

Тапетите вкъщи са красив и ефектен начин да разнообразите декора. Освен това са пъстри, стилни, но също така лесно се цапат и за съжаление са твърде деликатни, затова се чистят по-трудно. Вижте някои полезни съвети за почистване на петна от тапети.