3 грешки, които допускате в банята

0 коментара0/5

Понеже повечето хора не са професионални дизайнери, а се заемат сами да декорират банята, се допускат някои грешки, сходни в много домове. Ето кои са те и как да ги решите.

3 грешки, които допускате в банята

Осветлението

Основна грешка в много бани е осветлението и по-точно това, че осветителното тяло е само едно. Така банята става светла на едно място и тъмна в останалата част от пространството. Или като цяло усещането за помещението е, че е тъмно.

А банята е място, което използвате всеки ден и то не само за основните неща като тоалетна и къпане. Банята е място за бръснене и разкрасяване, така че се очаваква да бъде светло. Дори по-светло от другите помещения у дома. Ето защо е важно да приложите зониране на осветлението.

Това ще рече, че може да заложите на окачен таван с лунички, чийто брой е съобразен със зоните в банята и се намират точно върху всяка една от тях. Много важно също е допълнителното осветление около огледалото.

Ако банята ви е бяла, постигането на идеална осветеност във всеки ъгъл на банята е далеч по-лесно. Но в случай, че банята ви е тъмна и няма прозорец, тогава броят осветителни тела, зонирането на осветлението и силата на светлината са от особено значение, за да бъде банята ви функционална и удобна за ползване. 

Добави описание

Липса на достатъчно място за съхранение

Мястото за съхранение в банята е важно по две причини. От една страна е хубаво всичко, което ползвате в банята, да бъде в банята - козметика, хавлии, препарати и т.н. От друга страна, колкото повече място за съхранение имате в банята, толкова по-организирана и подредена ще е банята ви, без всичко да е натрупано и видимо като в килер. 

Дизайн

Повечето хора приемат банята за място, в което не прекарват време и не влагат много усилия и средства в дизайна й. Но всъщност това е мястото, в което първо влизате сутрин и ако обстановката е приветлива, закачлива и прочие, то и денят ви е твърде вероятно да бъде такъв. Така че дизайнът на банята е нещо, от което може да зависи добрият старт на деня ви. 

Добави описание

16.04.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "3 грешки, които допускате в банята".

Още от "Дом"

Рози в декора на дома

Рози в декора на дома

Розата е кралицата на цветята в градината, но това не означава, че не може да използвате магията й и у дома. Предлагаме ви няколко идеи как да включите розите в декора на дома.

12-те най-чести грешки в декора

12-те най-чести грешки в декора

В стремежа си да превърнем дома в уютно и приветливо място, понякога може да пресилим нещата и да постигнем обратен ефект. Вижте 12-те най-чести грешки в декора на дома и как да ги избегнете.

6 начина, по които съсипвате хавлиените кърпи

6 начина, по които съсипвате хавлиените кърпи

Ако грижата ви за хавлиените кърпи се изчерпва в закачването им на закачалка след всяка употреба и прането всяка седмица, вероятно сте установили, че цветът и мекотата им бързо се губи. Но защо? Причината се крие в рутинните ви навици, които всъщност унищожават кърпите, без дори и да го осъзнавате: