3 грешки, които допускате в банята

0 коментара0/5

Понеже повечето хора не са професионални дизайнери, а се заемат сами да декорират банята, се допускат някои грешки, сходни в много домове. Ето кои са те и как да ги решите.

3 грешки, които допускате в банята

Осветлението

Основна грешка в много бани е осветлението и по-точно това, че осветителното тяло е само едно. Така банята става светла на едно място и тъмна в останалата част от пространството. Или като цяло усещането за помещението е, че е тъмно.

А банята е място, което използвате всеки ден и то не само за основните неща като тоалетна и къпане. Банята е място за бръснене и разкрасяване, така че се очаваква да бъде светло. Дори по-светло от другите помещения у дома. Ето защо е важно да приложите зониране на осветлението.

Това ще рече, че може да заложите на окачен таван с лунички, чийто брой е съобразен със зоните в банята и се намират точно върху всяка една от тях. Много важно също е допълнителното осветление около огледалото.

Ако банята ви е бяла, постигането на идеална осветеност във всеки ъгъл на банята е далеч по-лесно. Но в случай, че банята ви е тъмна и няма прозорец, тогава броят осветителни тела, зонирането на осветлението и силата на светлината са от особено значение, за да бъде банята ви функционална и удобна за ползване. 

Добави описание

Липса на достатъчно място за съхранение

Мястото за съхранение в банята е важно по две причини. От една страна е хубаво всичко, което ползвате в банята, да бъде в банята - козметика, хавлии, препарати и т.н. От друга страна, колкото повече място за съхранение имате в банята, толкова по-организирана и подредена ще е банята ви, без всичко да е натрупано и видимо като в килер. 

Дизайн

Повечето хора приемат банята за място, в което не прекарват време и не влагат много усилия и средства в дизайна й. Но всъщност това е мястото, в което първо влизате сутрин и ако обстановката е приветлива, закачлива и прочие, то и денят ви е твърде вероятно да бъде такъв. Така че дизайнът на банята е нещо, от което може да зависи добрият старт на деня ви. 

Добави описание

16.04.2018/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "3 грешки, които допускате в банята".

Още от "Дом"

Тюркоазен дом

Тюркоазен дом

Тюркоазеният цвят е хит не само на модния подиум, но и в тенденциите, свързани с декор и обзавеждане на дома. Какво послание изпраща тюркоазеният дом и за какво да внимавате при него?

Дом в зелено

Дом в зелено

Зеленият цвят е често срещан избор, когато става дума за интериорен дизайн и декор на дома. Вижте защо да изберете зеленото за водещ цвят вкъщи и за какво трябва да внимавате, когато го комбинирате с други цветове от палитрата.

Съживете своя дом с играта на цветовете

Съживете своя дом с играта на цветовете

Съживете и освежете своя дом, като си поиграете с цветовете.