5 цветя, които обичат северните стаи

0 коментара0/5

Някои цветя предпочитат светло, но не и слънчево. Друго определено пък са фенове на тъмните помещения. Така че, ако жилището ви е тъмно или разполагате само със северно изложение, ето какви цветя може да си отглеждате безпроблемно.

5 цветя, които обичат северните стаи

Орхидея

Северният прозорец е точно това, от което се нуждае орхидеята, за да цъфти. Преките слънчеви лъчи са по-скоро нейн враг, а меката северна светлина я кара да се чувства идеално. Разбира се, осигурете й прозрачна сакция, подходяща почва и тор за орхдеи.

Замиокулкас

Познат още като цветето на парите или дървото на желанията, замиокулкаса обича сенчестите места, без пряка слънчева светлина. Важно е да се полива рядко, тъй като не понася добре прекомерната влага, която може да убие кореновата му система. Замиокулкаса би се чувствал идеално, заел почетно място в северната ви стая.

Как да си отгледате замиокулкас? >>>

Спатифилиум

Растението обича да е на сянка, но прекалено тъмното може да е причина да спре да цъфти. Така че, ако сте му избрали място в северна стая, важно е да е до прозореца или просто завесите ви да са много феерични, така че да влиза задоволително за спатифилиума количество светлина. Това е едно от най-непретенциозните цветя, което надали ще уморите елсно.

5 цветя, които трудно ще уморите >>>

Папрат

Папратите са свикнали в естествената си среда да бъдат на сянка, под големи дървесни корони. Така че северната стая е точно това, от което се нуждае папрата. Поливайте по малко, пръскайте го редовно и го сложете на високо, така че да има място надолу, където да се стелят листата му.

Папрат за зелен дом >>>

Детелина

Червената детелина е цвете, което се чувства идеално на сянка. Дори е необходимо да се пази от преките слънчеви лъчи, които могат да избелят тъмно лилавия цвят на листата. 

Как да си отгледате детелина? >>>

Добави описание

11.09.2017/Ели Йорданова

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 цветя, които обичат северните стаи".

Още от "Цветя"

Циклама

Циклама

Цикламата е много красиво цвете. Притежава разнообразни багри на ефектните си цветове и красива местна маса.

Бугенвилия

Бугенвилия

Бугенвилията не е капризно цвете, като в същото време дарява балкона или градината ви с водопад от ярки цветове. Ето какви грижи трябва да полагате за бугенвилията.

Адениум – пустинна роза

Адениум – пустинна роза

Адениум е екзотично и нежно цвете, с което обезателно трябва да се сдобиете. Не е капризно и се отглежда без проблем от начинаещи градинари. Вижте как да си отгледате адениум – пустинна роза.