Великден в зелено

0 коментара0/5

Зеленият цвят е сред най-използваните за великденска украса. Вижте как да го включите в празничния декор, така че да се възползвате максимално от въздействието му.

Великден в зелено

Зеленото е цвят на надеждата, затова се смята, че е подходящ избор за украса в духа на великденските празници. Освен това той се асоциира с пролетта, раззеленяването на дърветата, с природата и нейните блага. Друга положителна черта е, че може да запазите голяма част от великденската украса в зелено и след празника, тъй като тя ще продължи да е актуална и през следващите пролетни месеци.

Ако сте решили да използвате растенията като част от великденския декор в зелено, тогава ви съветваме да изберете саксии с декоративна трева, градински мъх, венерини коси, бамбук на щастието. Подходящ избор са и нарцисите в саксия, заради дългите зелени стъбла и листа.

В предварително боядисани черупки от яйца пък може да посадите разсад за различни подправки, да върнете черупките в кората за яйца и така да получите малка билкова градина.

На масата поставете кошница или съд с декоративна украса в зелено, за да ви послужи като акцент на празничната трапеза. Вижте галерията с нашето предложение.

В случай, че имате останали върбови клонки от Цветница, направете от тях венец, вплетете и няколко цветчета или цъфнали клонки от дръвче, и го закачете на входната врата.

Когато боядисвате великденски яйца в зелено и не сте доволни от боята, помнете, че винаги може да смесите жълтото и синьото, за да получите по-наситен цвят.

08.04.2014/ Христина Спасова

 

Всичко за Великден на едно място

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великден в зелено".

Още от "Великден"

Украса за Великден

Украса за Великден

Здравейте! Как празнувам Великден питате? Ами аз много държа на украсата на дома за всеки празник и то е така от дълги години.

Великденска декорация

Великденска декорация

Ръчно изработени Великденски украси от Х'Арт джунджурии.

Идеи за украса на яйца

Идеи за украса на яйца

Здравейте, искам да ви покажа няколко идеи за украса на яйца.