Великден в зелено

0 коментара0/5

Зеленият цвят е сред най-използваните за великденска украса. Вижте как да го включите в празничния декор, така че да се възползвате максимално от въздействието му.

Великден в зелено

Зеленото е цвят на надеждата, затова се смята, че е подходящ избор за украса в духа на великденските празници. Освен това той се асоциира с пролетта, раззеленяването на дърветата, с природата и нейните блага. Друга положителна черта е, че може да запазите голяма част от великденската украса в зелено и след празника, тъй като тя ще продължи да е актуална и през следващите пролетни месеци.

Ако сте решили да използвате растенията като част от великденския декор в зелено, тогава ви съветваме да изберете саксии с декоративна трева, градински мъх, венерини коси, бамбук на щастието. Подходящ избор са и нарцисите в саксия, заради дългите зелени стъбла и листа.

В предварително боядисани черупки от яйца пък може да посадите разсад за различни подправки, да върнете черупките в кората за яйца и така да получите малка билкова градина.

На масата поставете кошница или съд с декоративна украса в зелено, за да ви послужи като акцент на празничната трапеза. Вижте галерията с нашето предложение.

В случай, че имате останали върбови клонки от Цветница, направете от тях венец, вплетете и няколко цветчета или цъфнали клонки от дръвче, и го закачете на входната врата.

Когато боядисвате великденски яйца в зелено и не сте доволни от боята, помнете, че винаги може да смесите жълтото и синьото, за да получите по-наситен цвят.

08.04.2014/ Христина Спасова

 

Всичко за Великден на едно място

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великден в зелено".

Още от "Великден"

Как празнуваме Великден

Как празнуваме Великден

В моето семейство Великден е един от най-важните празници.

Един по-различен Великден

Един по-различен Великден

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Казвам се Милена Цанова – на 33 години и съм управител на „Хоспис Медихелп” - гр. Левски, обл. Плевен.