Великден в лилаво

0 коментара0/5

За някои лилавият цвят е необичаен избор за великденска украса, докато други се възползват от възможността, за да внесат повече пъстрота в дома си. Вижте защо да изберете декор за Великден в лилаво.

Великден в лилаво

Макар у нас да не е толкова разпространен цвят за великденска украса, на запад лилавото е логичен избор за празничен декор. Причината е, че цветът е символ на по-висшестоящите, на кралските особи и на благородниците и по този начин някои го асоциират със силата на Христос над хората. Освен това лилавото се смята за цвят на страданието, което пък го обвързва с Христовите мъки в последните дни преди Възкресението.

Лилавият цвят е малко по-труден за комбиниране за разлика от жълтото, тъй като той сам по себе си е достатъчно въздействащ. Най-лесният начин е да съчетаете по-светлите му тонове с пастелно розово. Комбинациите между лилаво и бяло и лилаво и зелено също са добър избор.

Що се отнася до украсата, експериментирайте смело, като навсякъде поставите лилава нотка. Празничен венец от прежда за вратата, тематична украса в лилаво за трапезата, кошница с боядисани яйца в същия нюанс са само част от вариантите.

Направете си гирлянд от картонени великденски яйца в различни нюанси на лилавия цвят, като в краищата поставите по-тъмните, а в средата по-светлите.

Ако сте решили да използвате свежи цветя за тематична великденска украса в лилаво, може да избирате между букет от люляк, зюмбюли и мускари в саксия или сандъче с теменужки на терасата.

Естествено оцветени яйца в лилаво пък може да получите като поставите вече сварените яйца в съд с червено вино и изчакате, докато течността заври.

09.04.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Великден в лилаво".

Още от "Великден"

Какво точно празнуваме на Великден?

Какво точно празнуваме на Великден?

Здравейте скъпи читатели! Когато бях дете от всички традиции, свързани с празниците въобще в нашия дом единствено се боядисваха яйца.

Как празнувам Великден?

Как празнувам Великден?

Здравейте! Реших да участвам в този конкурс, след като прочетох за него.

Моите скромни опити за Великден...

Моите скромни опити за Великден...

Привет на всички ценители на този прекрасен празник - ВЕЛИК ДЕН.