Оригинални идеи с щипки за простор

0 коментара0/5

Във всеки дом има поне една кошничка, пълна с щипки за простиране. Съветваме ви да отделите дървените и да ги използвате за направата на интересен декор. Вижте някои оригинални идеи с щипки за простор.

Оригинални идеи с щипки за простор

Важно е щипките да бъдат дървени, защото са по-здрави и стоят по-добре като декоративен елемент. Освен това лесно може да се боядисат в различни цветове, така че да станат по-весели и интересни.

3 идеи с консерва и щипки за простор

Вариант 1 – направете си моливник. Започнете като измиете и подсушите добре празната консервна кутия, която трябва да е висока не повече от височината на щипките. След това боядисайте щипките в пастелни цветове. Защипете всяка щипка за консервата, като внимавате да не оставяте празно място между отделните щипки. Накрая завържете панделка около щипките и поставете в новия моливник вашите пособия.

Вариант 2 – направете си свещник. Важно е консервната кутия да е по-широка, за да може чаената свещ, която ще поставите вътре да не е в непосредствена близост до дървените щипки. След като защипете щипките за простор по стените на консервата, сипете вътре пясък или декоратични камъчета, а върху тях поставете свещта.

Вариант 3 – направи си оригинална кашпа за градината. Принципът на работа е както при горните два варианта, с разликата, че вътре поставяте малка саксия с цвете или разсад.

Табло за напомняне с щипки за простор

Най-доброто разположение е на една от стените в кухнята или на ниша в антрето. Забийте два пирона на разстояние 50см един от друг и опънете между тях канап.

Позволено е да не го изпъвате като струна, а да го оставите леко да виси. Украсете 6-7 щипки, като залепите с горещ силикон към тях копчета, декоративни калинки, фигурки на цветя или животни, така че да станат по-интересни. Защипете щипките за простор на канапеното въже и прикачете към тях листчета с напомняне или списък за пазаруване.

Какво още може да си измайсторите от щипки за простор: рамка за огледало тип „слънце”, макара за конци и прежди, вместо кламери или обикновени щипки за сортиране на документи, в градината за изписване името на цветето, като декоративен елемент в панера с плодове.

03.06.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Оригинални идеи с щипки за простор".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам пазарска чанта

Направи си сам пазарска чанта

За да избегнете неприятния шум от найлоновите торбички в магазините, най-добре ги заменете с текстилна пазарска чанта за многократна употреба. Ето как да си направите оригинална и ефектна пазарска чанта.

Направи си сам: декориране в стил шаби шик

Направи си сам: декориране в стил шаби шик

Шаби шик е може би един от малкото стилове в интериорния дизайн, които съчетават романтичната и женствена атмосфера, придавайки уют на пространството. Захабеният вид на мебелите и малките детайли са особено характерни за шаби шик-а. Вижте как лесно може да внесете атмосфера на английски провинциален стил, като сами декорирате старите мебели.

Пролетен венец

Пролетен венец

Заредете дома си с пролетно настроение и усмивки, като го декорирате с красив, цветен венец. Независимо дали ще го закачите на входната врата, за да посреща гостите, или на прозореца, за да му се радват минувачите, може да сте сигурни, че пролетният венец няма да остане незабелязан.