Оригинални идеи с щипки за простор

0 коментара0/5

Във всеки дом има поне една кошничка, пълна с щипки за простиране. Съветваме ви да отделите дървените и да ги използвате за направата на интересен декор. Вижте някои оригинални идеи с щипки за простор.

Оригинални идеи с щипки за простор

Важно е щипките да бъдат дървени, защото са по-здрави и стоят по-добре като декоративен елемент. Освен това лесно може да се боядисат в различни цветове, така че да станат по-весели и интересни.

3 идеи с консерва и щипки за простор

Вариант 1 – направете си моливник. Започнете като измиете и подсушите добре празната консервна кутия, която трябва да е висока не повече от височината на щипките. След това боядисайте щипките в пастелни цветове. Защипете всяка щипка за консервата, като внимавате да не оставяте празно място между отделните щипки. Накрая завържете панделка около щипките и поставете в новия моливник вашите пособия.

Вариант 2 – направете си свещник. Важно е консервната кутия да е по-широка, за да може чаената свещ, която ще поставите вътре да не е в непосредствена близост до дървените щипки. След като защипете щипките за простор по стените на консервата, сипете вътре пясък или декоратични камъчета, а върху тях поставете свещта.

Вариант 3 – направи си оригинална кашпа за градината. Принципът на работа е както при горните два варианта, с разликата, че вътре поставяте малка саксия с цвете или разсад.

Табло за напомняне с щипки за простор

Най-доброто разположение е на една от стените в кухнята или на ниша в антрето. Забийте два пирона на разстояние 50см един от друг и опънете между тях канап.

Позволено е да не го изпъвате като струна, а да го оставите леко да виси. Украсете 6-7 щипки, като залепите с горещ силикон към тях копчета, декоративни калинки, фигурки на цветя или животни, така че да станат по-интересни. Защипете щипките за простор на канапеното въже и прикачете към тях листчета с напомняне или списък за пазаруване.

Какво още може да си измайсторите от щипки за простор: рамка за огледало тип „слънце”, макара за конци и прежди, вместо кламери или обикновени щипки за сортиране на документи, в градината за изписване името на цветето, като декоративен елемент в панера с плодове.

03.06.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Оригинални идеи с щипки за простор".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам: Великденска украса от филц

Направи си сам: Великденска украса от филц

Представяме ви няколко лесни и бързи идеи за великденска декорация на дома от филц, които ще направят празника ви по-пъстър и весел:

Есенен венец

Есенен венец

Вече сте се настроили на есенна вълна. Домът е обагрен в топли, земни цветове и декориран умело с даровете на природата. Остава един последен детайл, за да бъде есенната идилия пълна – направете си есенен венец.

Торбалан

Торбалан

Tози Торбаланчо ще бъде един весел детайл към стаята на вашето дете.