Направи си сам: Великденска украса от филц

0 коментара0/5

Представяме ви няколко лесни и бързи идеи за великденска декорация на дома от филц, които ще направят празника ви по-пъстър и весел:

Направи си сам: Великденска украса от филц
 © iStock/Pinterest

Филцът е един от най-популярните крафт материали, който може да намерите в повечето специализирани магазини и книжарници. Предлага се в различни размери и цветове. Работата с него не изисква специални умения, за това е подходящ и за деца. Ето и какви оригинални декорации може да сътворите за Великден с лист филц и добро настороение:

Декорация за великденски яйца

Добави описание

Филцът може да използвате като основен материал за украса на великденските яйца. Изрежете от него заешки уши или цветя и ги залепете към боядисаните яйца. Ако не сте добри с ножицата, може да използвате декоративни перфоратори, които ще изрежат филца в желанта от вас форма. Получените фигурки са подходящи и за украса на прозореца или врата.

Фигурка „Великденски заек”

Добави описание

Друга лесна и бърза идея е изработването на зайче от филц. За да го направите, е необходимо да изрежете от филца по шаблон  две зайчета. След това поставете малко вата между двете парчета и ги съединете като ги зашиете с по-дебел конец и правите едри шевове за по-голям ефект. Тези зайци са идеални както за малък подарък, така и за украса на празничната маса, поставени до приборите на всеки един от гостите.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Съвети за подредба на великденската маса >>>

Великденска украса с прежда >>>

 

Шарени яйца от филц

Добави описание

Най-лесната и същевременно подходяща за случая идея, е да изрежете филцовия лист под формата на яйца. Можете да го напълните с вата, както заека или пък да го прикрепите към дървена клечка или метален шиш. Украсете с малки парчета от филц в различни цветове и с пъстри панделки. Получава се чудесна украса за ваза или саксия и е готово само за няколко минути.

Великденска кошница

Добави описание

Можете да си направите и свежа кошничка, в която да подредите боядисаните яйца или великденските курабийки. Онова, което трябва да направите е да изрежете едно парче от филца под формата на трева, а друго на кръг. Сглобяването може да се осъществи с помощта на силиконов пистолет или игла и конец. Освен като кошничка, тревата от филц може да послужи и като декорация на празнична маса поставена около ваза с цветя.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ИДЕИ ЗА ВЕЛИКДЕН МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК:

Добави описание

12.04.2017/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам: Великденска украса от филц".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам: 9 оригинални саксии за градината

Направи си сам: 9 оригинални саксии за градината

Разчупете градинския интериор с няколко оригинални саксии ваше производство. Вижте как бързо, лесно и икономично да си измайсторите оригинални кашпи за градината.

Семейна документация

Семейна документация

Тъй като дните стават все по-къси, мрачни и студени, възможностите да прекарате време на открито намаляват драстично. Оказва се, че най-хубаво си е вкъщи.

Какво да правите със старите пуловери?

Какво да правите със старите пуловери?

След като до вчера сте разчиствали и подреждали гардероба, не може да не са ви изпаднали някакви стари пуловери, които вече да не отговарят на вкуса или фигурата ви.