Направи си сам стенен часовник

0 коментара0/5

Стенният часовник е практичен аксесоар в декора на дома, затова го има в почти всяко жилище. С правилния подход може да го превърнете и в оригинален акцент. Вижте няколко идеи как да си направите интересен стенен часовник.

Направи си сам стенен часовник

Стенен часовник от списание

За целта ви трябват 23 страници от списание, всяка от които да навиете на руло. Нуждаете се също от дълга, дебела игла с конец, лепило, часовников механизъм и два празни диска. Вижте галерията за повече подробности.

Стенен часовник за кухнята
Направете си оригинален стенен часовник за кухнята. Трябват ви по 6 чисти пластмасови вилици и лъжици, дебел картон (поне 5мм), часовников механизъм, лепило, боя.

След като намерите центъра на картонения кръг, трябва да пробиете дупка и така да закрепите часовниковия механизъм със стрелките. Часовете пък правите с помощта на приборите, които залепяте за картонения кръг, като редувате вилица и лъжица. Накрая боядисвате в избран от вас цвят.

Добави описание

Стенен часовник от грамофонна плоча
Може би най-лесният за изпълнение проект за стенен часовник. Намерете грамофонна плоча на любимата група. През дупката в центъра монтирайте часовников механизъм и воала – вече сте готови. Ако механизмът ви се вижда нестабилен, уплътнете с лепило.

А ето и още една идея - интересен часовник с прежда

Добави описание

Стенен часовник със семейни снимки

Стенен часовник със снимки на всички от семейството е хубав спомен, оригинална рамка и практичен аксесоар за дома. За целта, след като изберете дървен часовник без рамка (или си направите такъв от стара плоскост), боядисате го и му монтирате механизъм (ако не сте го купили готов), започнете да лепите по една малка кръгла снимка на всеки от семейството там, където трябва да бъдат изписани часовете.

Добави описание

Стенен часовник от чиния
Изберете пластмасова чиния или табла с флорални мотиви. Намерете къде е нейният център и пробийте дупка там, за да монтирате часовниковия механизъм. Ако се налага, уплътнете с лепило или горещ силикон.

Добави описание

25.08.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам стенен часовник".

Още от "Направи си сам"

Летни аромати за дома - 5 идеи

Летни аромати за дома - 5 идеи

Предлагаме ви 5 идеи, с помощта на които домът ви да заухае на лято. Цитруси, лавандула, букет свежи светя - зависи кой е любимият ви аромат. Вижте рецепти за летни аромати за дома.

Хлъзгави постелки

Хлъзгави постелки

Когато децата играят у дома, те се увличат и не мислят за опасностите, които дебнат зад ъгъла, като хлъзгавите постелки.

Табло за покупки

Табло за покупки

Когато дойде време за пазар, все забравяте някой продукт, защото не помните какво е свършило вкъщи.