Направи си сам – идеи за Великден

0 коментара0/5

Великден чука на вратата, а вие още не сте имали време да се подготвите за празника. Вижте нашите бързи идеи направи си сам красива великденска украса за минути.

Направи си сам – идеи за Великден

Красива ваза за Великден

С помощта на няколко стъклени буркана, боя или цветна прежда може да си направите красиви и ефектни вази, с които да украсите трапезата за Великден. Другият вариант е да напълните буркана с бели великденски яйца, памук или бели бонбони, а на капачката на буркана да залепите заешки уши. С помощта на боички нарисувайте очи, нос, мустаци и уста отпред, а отзад залепете памук за опашка.

Добави описание

Великденска украса с прежда
Направете си великденски яйца от прежда. За целта ви трябва лепило на водна основа. След като го разтворите, натопете в него конци прежда. Докато изчакате да се накиснат, трябва да надуете няколко малки балона. След това увийте преждата около балона и изчакайте да изсъхне. Когато това стане, пукнете балона.

Добави описание

Великденска мини кошница
Прави се бързо и лесно от хартия. Може да ви послужи за украса на празничната трапеза или за поставка на шарени яйца, които искате да подарите на своите близки. Другият вариант е да използвате стара картонена кутийка, която да изрежете в подходяща форма и да облепите с цветна хартия и да завържете панделка или дантела около нея.

Добави описание

Яйца мозайка
Сварете 8 бели яйца и след това ги разделете на две половини. Първите четири боядисайте, а от другите 4 изберете две, които да натрошите и обелите от черупката. След това с парчетата яйчна черупка започнете да украсявате боядисаните яйца, като залепяте парченцата с помощта на лепило. Използвайте по-заоблени черупки за дъното, за да прилепнат по-добре.

Добави описание

Кутия за шоколадови лакомства
Тъй като Великденският заек е един от символите на празника, често украсата за Великден включва и фигурки във формата на морков. Направете си кутия за шоколадови яйца и лакомства във формата на морков. За нея ви трябва оранжев картон, молив, линия и ножица, с помощта на които, да очертаете и да изрежете морковената кутия. Накрая добавете зелена панделка или прежда.

Добави описание

 

 

 

 

06.04.2015/ Христина Спасова

 

Всичко за Великден на едно място

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам – идеи за Великден".

Още от "Направи си сам"

Декупаж (салфетна техника)

Декупаж (салфетна техника)

Искате да освежите и разкрасите старите предмети в дома си? Няма нищо по-лесно от това с възможностите на декупажа!

Направи си сам почистващ препарат – 8 идеи

Направи си сам почистващ препарат – 8 идеи

Ако избягвате силните препарати, искате да живеете здравословно и природосъобразно, тогава тези 8 идеи как да си направите сами почистващи препарати ще ви бъдат от полза. Вижте 8-те рецепти за домашни препарати.

Еко декорация

Еко декорация

Забелязали ли сте колко много отпадъци изхвърляте всеки ден? А не сте ли се замисляли, че бихте могли да използвате голяма част от тях за втори и за трети път?