Направи си сам – идеи за есенен декор

0 коментара0/5

Ако искате да впишете дома си в характерната есенна атмосфера, тогава трябва да разнообразите малко декора вкъщи. Вижте няколко идеи направи си сам есенен декор.

Направи си сам – идеи за есенен декор

Направете си композиция за масата с шишарки. За целта ви трябват няколко по-разтворени шишарки, малки топчета от филц или прежда в различни цветове и лепило. Единственото, което трябва да направите, е да залепите помпоните в разтворите на шишарките, така че да изглеждат като цветно есенно дръвче.

Добави описание

Направете си коркови термо подложки за чай или кафе. За целта ви трябват няколко големи и кръгли коркови подложки, от които с помощта на макетно ножче изрязвате по-малки във формата на листо, ябълка, тиква.

Добави описание

Купете от пазара царевица за пуканки и 50-100г лешници с черупките. В не много висок стъклен съд (може и буркан) поставете дебела ароматна свещ, а покрай нея наръсете царевичните зърна и лешниците. Поставете съда на масата в хола или на шкаф в антрето.

Направете си красива есенна покривка за масата. За целта са ви необходими текстилни бои в сезонни цветове (оранжево, жълто, червено, зелено), бяла покривка за маса, няколко есенни листа, малка четка и салфетки.

Върху две-три напластени една върху друга салфетки капнете по малко от всяка боя. Върху друга салфетка или вестник поставете листата и ги боядисайте с помощта на четката. След това ги „залепете“ за покривката с боядисаната страна надолу, така че да се отпечата формата. Изчакайте 20мин., докато боята изсъхне добре и минете със слаба ютия.

Напълнете фруктиерата в хола с плетени тикви. Ако не може да ги изплетете по шаблон, има и по-лесен начин. Купете няколко кълба прежда в оранжево. В дупката поставете канелена пръчица, върха на която може да завършва с помпон в кафяво или мини шишарка, за да имитира дръжката на тиквата.

Добави описание

Направете си есенно табло за напомняния и бележки. За целта ви трябва един гергеф за бродирана на гоблен, няколко кабърчета и малко прежда. Забийте кабърчетата по дървения обръч и омотайте около тях прежда, която да пресича гергефа от различни ъгли, образувайки мрежа.

Добави описание

След това с малки, декоративни щипки закачете няколко есенни листа, а между тях бележки с важни дати и събития за месеца.

22.09.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам – идеи за есенен декор".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам лампа от стари вестници или списания

Лампа от стари вестници или списания

Всички у дома имате стари вестници и списания. Не ги изхвърляйте! От тях може да си направите страхотна лампа.

Великденска кошница

Великденска кошница

Великденската кошница е чудесно допълнение към празничния ви декор. Освен това може да я използвате и като „опаковка” за великденски лакомства и шарени яйца, които роднини и приятели си разменят на празника.

4 идеи за великденски картички

4 идеи за великденски картички

Великденските картички са един от начините да поздравите близки и приятели за празника. По-сръчните могат да си ги изработят сами у дома, за да бъде поздравът още по-личен. Вижте 4 идеи за оригинални великденски картички.