Направи си сам – идеи за есенен декор

0 коментара0/5

Ако искате да впишете дома си в характерната есенна атмосфера, тогава трябва да разнообразите малко декора вкъщи. Вижте няколко идеи направи си сам есенен декор.

Направи си сам – идеи за есенен декор

Направете си композиция за масата с шишарки. За целта ви трябват няколко по-разтворени шишарки, малки топчета от филц или прежда в различни цветове и лепило. Единственото, което трябва да направите, е да залепите помпоните в разтворите на шишарките, така че да изглеждат като цветно есенно дръвче.

Добави описание

Направете си коркови термо подложки за чай или кафе. За целта ви трябват няколко големи и кръгли коркови подложки, от които с помощта на макетно ножче изрязвате по-малки във формата на листо, ябълка, тиква.

Добави описание

Купете от пазара царевица за пуканки и 50-100г лешници с черупките. В не много висок стъклен съд (може и буркан) поставете дебела ароматна свещ, а покрай нея наръсете царевичните зърна и лешниците. Поставете съда на масата в хола или на шкаф в антрето.

Направете си красива есенна покривка за масата. За целта са ви необходими текстилни бои в сезонни цветове (оранжево, жълто, червено, зелено), бяла покривка за маса, няколко есенни листа, малка четка и салфетки.

Върху две-три напластени една върху друга салфетки капнете по малко от всяка боя. Върху друга салфетка или вестник поставете листата и ги боядисайте с помощта на четката. След това ги „залепете“ за покривката с боядисаната страна надолу, така че да се отпечата формата. Изчакайте 20мин., докато боята изсъхне добре и минете със слаба ютия.

Напълнете фруктиерата в хола с плетени тикви. Ако не може да ги изплетете по шаблон, има и по-лесен начин. Купете няколко кълба прежда в оранжево. В дупката поставете канелена пръчица, върха на която може да завършва с помпон в кафяво или мини шишарка, за да имитира дръжката на тиквата.

Добави описание

Направете си есенно табло за напомняния и бележки. За целта ви трябва един гергеф за бродирана на гоблен, няколко кабърчета и малко прежда. Забийте кабърчетата по дървения обръч и омотайте около тях прежда, която да пресича гергефа от различни ъгли, образувайки мрежа.

Добави описание

След това с малки, декоративни щипки закачете няколко есенни листа, а между тях бележки с важни дати и събития за месеца.

22.09.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам – идеи за есенен декор".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам – оригинални идеи за дома

Направи си сам – оригинални идеи за дома

Поредната доза вдъхновение за по-сръчните любители на оригиналния декор. Предлагаме ви няколко интересни идеи „направи си сам“, които ще внесат настроение и колорит в дома ви.

Жива коледна украса в саксия

Жива коледна украса в саксия

Някои цветя са типично коледни, а други идеално се вписват в концепцията за коледна декорация. Така че, ако цветарството ви е хоби, ето една страхотна идея за жива коледна украса в саксия.

Хладилна чанта за плажа

Хладилна чанта за плажа

Когато отивате на плаж, топлият въздух и слънчевите лъчи ви карат да търсите нещо разхладително и освежаващо за пиене или хапване. Затова хладилната чанта за плаж е перфектното решение на проблема. Ето как да си я измайсторите сами.