Направи си сам ароматни свещи

0 коментара0/5

Приятните ухания, които се носят из стаите вкъщи, създават усещане за повече топлина и уют. Предлагаме ви да пробвате нашите идеи за направи си сам ароматни свещи.

Направи си сам ароматни свещи

Предимството на домашно приготвените ароматни свещи е, че сте сигурни, че в тях няма парафин и че из въздуха се носят единствено природни аромати.

Вариант 1 – портокалови свещи
Разрежете един портокал наполовина. Издълбайте го, така че да остане само кората. На дъното залепете фитил, а след това сипете вътре олио и няколко капки портокалово масло.

Добави описание

Вариант 2 – с аромат на кафе
На дъното на малко бурканче залепете фитил. След това сипете предварително разтопен восък, докато съдът се напълни на 1/3. После сложете вътре няколко кафени зърна и нарязани ванилови пръчици. Повторете процедурата, докато бурканът се напълни.

Добави описание

Вариант 3 – лавандулова свещ
В чаша от по-плътно стъкло залепете на дъното фитил. Сипете вътре течен восък, смесен с лавандулов цвят. Когато восъкът започне да стяга, добавете няколко капки лавандулово етерично масло.

Добави описание

Вариант 4 – цитрусови аромати
В бурканче от бебешко пюре залепете на дъното фитил. След това сипете вътре разтопен пчелен восък, примесен с настъргана кора от лимон, лавандулов цвят и няколко капки етерично масло от цитрус.

Добави описание

Имайте предвид, че може да избирате различен „съд“ за направата на ароматна свещ. Някои залагат на традиционните буркани, чаши, консверви, други експериментират с метално канче, а трети – в миди, черупки, капачки и други подръчни материали. Освен това по желание може да оцветите свещите със сладкарска боя или с разтопен пастел.

12.11.2014/ Христина Спасова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам ароматни свещи".

Още от "Направи си сам"

Идеи за адвент календар

Идеи за адвент календар

Адвент календарът е забавен и оригинален начин за отброяване на дните до Коледа. Освен това в направата на един адвент календар може да участва цялото семейство. Ето няколко идеи, които може да използвате.

Екологични и икономични продукти за ароматизиране на гардероба

Екологични и икономични продукти за ароматизиране на гардероба

Основното почистване и пренареждане на гардероба се случва рядко и застоелият въздух е неприятен ефект, който може да бъде враг на току що изпраните ви дрехи. Освен редовното проветряване ние ви препоръчваме да си направите лесни и напълно натурални ароматизатори, които да внесат приятен аромат във вашия гардероб, запазвайки за по-дълго свежестта на любимите ви дрехи.

Направи си сам: Алтернативни саксии

Направи си сам: Алтернативни саксии

Винаги може да си купите нови, но колко по-интересно би било, ако си ги направите сами от стари съдове. Вижте как да си направите алтернативни саксии.