Направи си сам: Ароматна бомбичка за вана

0 коментара0/5

Вижте как можете сами да си приготвите ароматни бомбички за вана, с които да направите къпането в незабравимо преживяване:

Направи си сам: Ароматна бомбичка за вана
 © iStock

Как се използва бомбичката за вана?

Бомбичката за вана има за цел да направи къпането по-приятно занимание. В основата на тяхното действие стоят етеричните масла, които може да подберете според предпочитанията или резултатът, който искате да постигнете.

Ето и някои комбинации, които можете да изпробвате:

Добави описание

 

Начинът и на употреба не е сложен и единственото, което трябва да направите е да я оставите да се разтвори в напълнената с вода вана.

За тези от вас, които не разполагат с вана у дома или просто не са нейни почитатели могат да използват бомбичката и под душа. Етеричните масла ще се смесят с парата от горещия душ, а вдишването на тези пари е много полезно и отпускащо. Така например бомбичка, в която са смесени масло от евкалипт и масло от мента, може да ви помогне при настинка и вземането на душ да замени инхалацията. Ако използвате така бомбичката, внимавайте водната струя да не я облива директно, а само в ъглите, тъй като по този начин ще се разтвори по-бързо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Летни аромати за дома - 5 идеи >>>

Рецепта за ароматна бомбичка за вана

Добави описание

Необходими са:

  • 1 ч.ч. сода за хляб
  • ½ ч.ч. лимонена киселина
  • ½ ч.ч. царевично нишесте
  • ¼ ч.ч. вода
  • по 10 капки от всяко избрано етерично масло
  • силиконова формичка за лед

Начин на приготвяне:

Смесете содата за хляб, лимонената киселина и царевичното нишесте в купа, като внимавате сместа да остане без бучки. Содата и нишестето са съставките, които запазват целостта на бомбичката, докато лимонената киселина  разпенва. Бавно добавете етеричните масла и ги разбъркайте. Прибавете вода и разбъркайте. Сместа е готова, когато заприлича на мокър пясък. Напълнете формичките за лед със сместа и оставете да изсъхнат за 12 часа. След това внимателно ги извадете и съхранявайте в буркан на тъмно и сухо място.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Направи си сам: Ароматна бомбичка за вана".

Още от "Направи си сам"

Амигуруми

Амигуруми

Амигуруми е изкуство за търпеливите и сръчните. С амигуруми в ръцете ви оживяват всякакви фигури и предмети в миниатюрни форми. Какво трябва да знаете за амигуруми?

Масичка от фаянс

Масичка от фаянс

Която може да направите от останалите ви фаянсови плочки, дори и счупени.

Как да освежите старата маса?

Как да освежите старата маса?

С времето масата придобива съвсем различен вид от този, в който сте я закупили. Някои маси изглеждат похабени и износени, но в същото време остават здрави и стабилни. Ето няколко идеи как да освежите старата маса.