Коледна украса от подръчни материали

0 коментара0/5

Самоделно направената украса обикновено е най-оригинална и ценена, защото всеки е вложил нещо от себе си в изработката й. Ето няколко идеи как да си направите коледна украса от подръчни материали.

Коледна украса от подръчни материали

Играчка за елха-човече

Необходими са ви един орех, една шишарка, малко парче филц, игла, конец, памук и секундно лепило. Изрязвате върха на шишарката и залепяте отгоре ореха. От филц, игла и конец правите фунийка, която да играе ролята на шапка. Залепяте и нея за ореха. Около шишарката слагате памук вместо брада и сте готови.

Възглавница на снежни човеци
Трябва ви едноцветна калъфка на декоративна възглавница (най-добре синя или червена). Върху нея пришивате бели копчета с различна големина, подредени вертикално, като най-голямо копче е отдолу. Около най-малкото копче омотавате червена панделка. Повтаряте снежните човеци още няколко пъти в различни краища на калъфката.

Нов живот за старата играчка за елха
Ако имате стара стиропорена играчка за елха, но картинката е започнала да избелява, има как да я оправите с подръчни материали. Трябват ви много копчета с различни размери и също толкова карфици с перлени топчета в края. Всяко копче закрепяте с карфица, докато покриете  повърхността на коледната играчка.

Вкусна украса от подръчни материали
Направете си по-голяма фуния от картон. Облепете в с коледна опаковъчна хартия. В горния й край завържете конец, който да играе ролята на дръжка или закачалка. Напълнете фунията с коледни бонбони и я закачете на дръжката на вратата на детската стая.

Още идеи за коледна украса от подръчни материали:

  • Стари коледни играчки, увити в канап
  • Играчки за елхата – оригами
  • Играчки за елхата от тесто
  • Коледни топки от прежда
  • Коледен венец от прежда в червено и зелено с голямо плетено цвете за акцент
  • Гирлянд от канела и портокалови резенчета

11.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледна украса от подръчни материали".

Още от "Направи си сам"

Идеи за адвент календар

Идеи за адвент календар

Адвент календарът е забавен и оригинален начин за отброяване на дните до Коледа. Освен това в направата на един адвент календар може да участва цялото семейство. Ето няколко идеи, които може да използвате.

4 лесни идеи за дома

4 лесни идеи за дома

Предлагаме ви 4 лесни и оригинални идеи за дома, с които да разнообразите и обновите пролетния декор. Вижте как да се сдобиете с нова лампа, да развеселите градината и да създадете гостоприемно посрещане.

Цвете вместо покривка

Цвете вместо покривка

Придайте оригиналност и приятно настроение на вашата маса.