Коледна украса от подръчни материали

0 коментара0/5

Самоделно направената украса обикновено е най-оригинална и ценена, защото всеки е вложил нещо от себе си в изработката й. Ето няколко идеи как да си направите коледна украса от подръчни материали.

Коледна украса от подръчни материали

Играчка за елха-човече

Необходими са ви един орех, една шишарка, малко парче филц, игла, конец, памук и секундно лепило. Изрязвате върха на шишарката и залепяте отгоре ореха. От филц, игла и конец правите фунийка, която да играе ролята на шапка. Залепяте и нея за ореха. Около шишарката слагате памук вместо брада и сте готови.

Възглавница на снежни човеци
Трябва ви едноцветна калъфка на декоративна възглавница (най-добре синя или червена). Върху нея пришивате бели копчета с различна големина, подредени вертикално, като най-голямо копче е отдолу. Около най-малкото копче омотавате червена панделка. Повтаряте снежните човеци още няколко пъти в различни краища на калъфката.

Нов живот за старата играчка за елха
Ако имате стара стиропорена играчка за елха, но картинката е започнала да избелява, има как да я оправите с подръчни материали. Трябват ви много копчета с различни размери и също толкова карфици с перлени топчета в края. Всяко копче закрепяте с карфица, докато покриете  повърхността на коледната играчка.

Вкусна украса от подръчни материали
Направете си по-голяма фуния от картон. Облепете в с коледна опаковъчна хартия. В горния й край завържете конец, който да играе ролята на дръжка или закачалка. Напълнете фунията с коледни бонбони и я закачете на дръжката на вратата на детската стая.

Още идеи за коледна украса от подръчни материали:

  • Стари коледни играчки, увити в канап
  • Играчки за елхата – оригами
  • Играчки за елхата от тесто
  • Коледни топки от прежда
  • Коледен венец от прежда в червено и зелено с голямо плетено цвете за акцент
  • Гирлянд от канела и портокалови резенчета

11.12.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледна украса от подръчни материали".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам – идеи за дома и градината

Направи си сам – идеи за дома и градината

За сръчните, за идейните, за майсторите, за хората с чувство за стил, за оригиналните и различните – няколко идеи „направи си сам“ за дома и градината, с които да направите вашето местенце по-уютно и интересно.

Пролетен венец

Пролетен венец

Заредете дома си с пролетно настроение и усмивки, като го декорирате с красив, цветен венец. Независимо дали ще го закачите на входната врата, за да посреща гостите, или на прозореца, за да му се радват минувачите, може да сте сигурни, че пролетният венец няма да остане незабелязан.

Направи си сам: кош за пране

Направи си сам: кош за пране

Вижте как да си направите бързо и лесно текстилен кош за мръсно пране - удобен и функционален, тъй като не заема място и може да го закачите на гърба на вратата.