Коледна украса от децата

0 коментара0/5

За децата Коледа е един от най-вълнуващите, забавни и интересни празници в годината, затова не пропускайте да ги включите в украсяването на дома.

Коледна украса от децата

С помощта на сръчните детски ръчички можете бързо и лесно да сътворите оригинални коледни орнаменти и гирлянди. За коледен гирлянд от хартия ви трябват блокче с цветна хартия, лепило и ножица. От шарените листове изрежете ленти, които да залепите в двата края така, че да образуват кръг. Всеки следващ елемент закрепяйте така, че  да се образува верига.

Пак от цветна хартия, по възможност светлосиня, може да си измайсторите снежинки, които да закачите на пердетата или да залепите на прозореца. Друг вариант е да дадете на децата да направят гирлянд от пуканки. Трябват ви готови пуканки, конец и игла, с помощта на които да нанизват отделните "орнаменти".

Интересно ще стоят и няколко цветни шишарки в стъклената купа на масата или 7-8 броя орехи, увити във фолио, останало от вкусни шоколади.

Накрая не забравяйте да възнаградите децата за помощта с чаша горещо какао.

14.12.2012/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледна украса от децата".

Още от "Направи си сам"

Кутия на желанията

Кутия на желанията

„Нова година – нов късмет“, казват хората. Ако вярваме на поговорката, началото на годината може би е идеалното време да си набележите целите за следващите 12 месеца и желанията, които мечтаете да сбъднете.

Идеи "Направи си сам"

Идеи "Направи си сам"

Понякога изобилието от стоки за дома по магазините като че ли не е достатъчно. Търсите нещо различно, удобно, нестандартно, оригинално, полезно, но не намирате такова. В такъв случай, измайсторете го сами. Ето някои идеи тип "Направи си сам" за вдъхновение!

Направи си сам маска за сън

Направи си сам маска за сън

Ако сте от хората, които трудно заспиват и се дразнят от какъвто и да е източник на светлина по време на сън, значи ви трябва специална маска. В случай, че не намирате подходяща по магазините, направете си я сами в домашни условия.