Коледна украса от децата

0 коментара0/5

За децата Коледа е един от най-вълнуващите, забавни и интересни празници в годината, затова не пропускайте да ги включите в украсяването на дома.

Коледна украса от децата

С помощта на сръчните детски ръчички можете бързо и лесно да сътворите оригинални коледни орнаменти и гирлянди. За коледен гирлянд от хартия ви трябват блокче с цветна хартия, лепило и ножица. От шарените листове изрежете ленти, които да залепите в двата края така, че да образуват кръг. Всеки следващ елемент закрепяйте така, че  да се образува верига.

Пак от цветна хартия, по възможност светлосиня, може да си измайсторите снежинки, които да закачите на пердетата или да залепите на прозореца. Друг вариант е да дадете на децата да направят гирлянд от пуканки. Трябват ви готови пуканки, конец и игла, с помощта на които да нанизват отделните "орнаменти".

Интересно ще стоят и няколко цветни шишарки в стъклената купа на масата или 7-8 броя орехи, увити във фолио, останало от вкусни шоколади.

Накрая не забравяйте да възнаградите децата за помощта с чаша горещо какао.

14.12.2012/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коледна украса от децата".

Още от "Направи си сам"

Хлъзгави постелки

Хлъзгави постелки

Когато децата играят у дома, те се увличат и не мислят за опасностите, които дебнат зад ъгъла, като хлъзгавите постелки.

Направи си сам ароматни свещи

Направи си сам ароматни свещи

Приятните ухания, които се носят из стаите вкъщи, създават усещане за повече топлина и уют. Предлагаме ви да пробвате нашите идеи за направи си сам ароматни свещи.

Оригинални идеи с филц

Оригинални идеи с филц

Напоследък филцът стана „модерен“ материал за любителите на направи си сам техниките. Причината е, че не е скъп, с него се работи лесно, а резултатите са интересни и уникални по рода си декорации и аксесоари. Вдъхновете се с избрани от нас оригинални идеи с филц.