Идеи за великденска украса от плат

0 коментара0/5

Великден наближава, затова е добре да се настроите на празнична вълна. Това ще стане най-лесно като постепенно започнете да украсявате дома с тематични мотиви. Предлагаме ви няколко идеи за украса от плат за Великден.

Идеи за великденска украса от плат

Сред по-разпространените варианти за украса от плат за Великден са тези, които са свързани с образа на великденския заек. Най-лесният начин е да си направите от бяла прежда помпон, да зашиете две розови уши от филц и да захванете две черни мъниста вместо очи. Така получавате бърз великденски заек, който може да поставите в купата с боядисаните яйца.

Добави описание

Идеята е на livelaughrowe.com

Другият вариант е да си направите заек като играчка от плат. За целта ви трябват две парчета плат в подходяща форма, като на едното от тях трябва да сте избродирали предварително два пъти X за очи и малък розов триъгълник за нос.

Добави описание

След това ги пришивате едно към друго, като оставяте незашито единствено разстоянието между заешките уши, за да може от там да напълните играчката с памук. Накрая зашивате дупката и вашето зайче е готово. По желание може да закачите малка панделка до ухото.

Добави описание

Вижте също как да си направите плетена подложка във формата на зайче.

В текстилната украса за Великден може да включите и великденските яйца. Най-лесният начин е да увиете около някои от тях дантела или нещо плетено на една кука. Може също да си измайсторите венец от канапени яйца – прави се на принципа на изработка на купа от канап.

Вижте също как да си направите ефектна украса от вълнена прежда и яйце от стиропор.

Добави описание

Идеята е на mypoppet.com

За по-сръчните подходящ вариант е и оригиналната кошница от парчета плат. За нея обаче ви трябват повече материали и търпение.

18.03.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за великденска украса от плат".

Още от "Направи си сам"

Идеи направи си сам мартеници

Идеи направи си сам мартеници

Остават броени дни до празника на Баба Марта, когато обичаят повелява всички да са окичени с мартеници за здраве. Ако сте решили лично да изработите мартениците за вашите близки и приятели, ето няколко идеи направи си сам.

4 лесни идеи за дома

4 лесни идеи за дома

Предлагаме ви 4 лесни и оригинални идеи за дома, с които да разнообразите и обновите пролетния декор. Вижте как да се сдобиете с нова лампа, да развеселите градината и да създадете гостоприемно посрещане.

Идея: Декупаж върху буркан от кафе

Идея: Декупаж върху буркан от кафе

Когато изпиете последната чаша NESCAFÉ®, не изхвърляйте празният буркан, а го превърнете в уникален съд за подправки. Представяме ви една идея за преобразяване с помощта на декупажна техника.