Идеи за ледена украса

0 коментара0/5

Предлагаме ви няколко идеи за еко коледна украса от природата. Ледената украса може да закачите на балкона, в градината или на дърво близо до дома ви. Освен, че е ефектна, ледената украса е в полза и на врабчетата.

Идеи за ледена украса

За да си направите ледена коледна украса не се нуждаете от много материали. Подходящи съдове, клонки, семена, плодове са основното, което ви трябва.

Важно е да отбележим, че е препоръчително да използвате пластмасови съдове или силиконови форми, защото така по-лесно изваждате ледената украса.

Добави описание

Направете си леден венец. За целта ви трябва кръгла силиконова форма за кекс. В нея сложете елхови клонки, сушени плодове, семена, канелени или ванилови пръчици, резени портокал. От средата на формата трябва да тръгва канап, който да използвате за закачалка, когато венецът стане готов. Залейте всичко с гореща вода и оставете формата да се замрази за 24ч.

Венец може да си направите и ако поставите всичко в обикновена кексова форма, която обаче предварително сте покрили с найлонов плик, за да може да извадите леда, без да го пукнете.

Добави описание

Използвайте форма за лед, за да направите малки ледени кубчета, които да закачите на близкото дърво. В празната форма сложете сушени плодове, семена и елхови иглички. Не забравяйте канапа, за да имате дръжка, на която да закачите кубчето. След това залейте с гореща вода и оставете във фризера за 24ч.

Добави описание

Ако пък използвате два пластмасови съда, може да си направите леден свещник. За по-силен ефект, добавете във водата боя за яйца и тогава замразете.

Добави описание

10.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за ледена украса".

Още от "Направи си сам"

Идеи направи си сам мартеници

Идеи направи си сам мартеници

Остават броени дни до празника на Баба Марта, когато обичаят повелява всички да са окичени с мартеници за здраве. Ако сте решили лично да изработите мартениците за вашите близки и приятели, ето няколко идеи направи си сам.

Направи си сам моливник

Направи си сам моливник

Красиви, нестандартни и оригинални моливници могат да красят бюрото ви у дома или в офиса. Трябва ви малко въображение, доза търпение и 2-3 материала и воала – моливникът е готов.

Оригинални идеи с филц

Оригинални идеи с филц

Напоследък филцът стана „модерен“ материал за любителите на направи си сам техниките. Причината е, че не е скъп, с него се работи лесно, а резултатите са интересни и уникални по рода си декорации и аксесоари. Вдъхновете се с избрани от нас оригинални идеи с филц.