Идеи за ледена украса

0 коментара0/5

Предлагаме ви няколко идеи за еко коледна украса от природата. Ледената украса може да закачите на балкона, в градината или на дърво близо до дома ви. Освен, че е ефектна, ледената украса е в полза и на врабчетата.

Идеи за ледена украса

За да си направите ледена коледна украса не се нуждаете от много материали. Подходящи съдове, клонки, семена, плодове са основното, което ви трябва.

Важно е да отбележим, че е препоръчително да използвате пластмасови съдове или силиконови форми, защото така по-лесно изваждате ледената украса.

Добави описание

Направете си леден венец. За целта ви трябва кръгла силиконова форма за кекс. В нея сложете елхови клонки, сушени плодове, семена, канелени или ванилови пръчици, резени портокал. От средата на формата трябва да тръгва канап, който да използвате за закачалка, когато венецът стане готов. Залейте всичко с гореща вода и оставете формата да се замрази за 24ч.

Венец може да си направите и ако поставите всичко в обикновена кексова форма, която обаче предварително сте покрили с найлонов плик, за да може да извадите леда, без да го пукнете.

Добави описание

Използвайте форма за лед, за да направите малки ледени кубчета, които да закачите на близкото дърво. В празната форма сложете сушени плодове, семена и елхови иглички. Не забравяйте канапа, за да имате дръжка, на която да закачите кубчето. След това залейте с гореща вода и оставете във фризера за 24ч.

Добави описание

Ако пък използвате два пластмасови съда, може да си направите леден свещник. За по-силен ефект, добавете във водата боя за яйца и тогава замразете.

Добави описание

10.12.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за ледена украса".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам: кош за пране

Направи си сам: кош за пране

Вижте как да си направите бързо и лесно текстилен кош за мръсно пране - удобен и функционален, тъй като не заема място и може да го закачите на гърба на вратата.

Направи си сам: 9 оригинални саксии за градината

Направи си сам: 9 оригинални саксии за градината

Разчупете градинския интериор с няколко оригинални саксии ваше производство. Вижте как бързо, лесно и икономично да си измайсторите оригинални кашпи за градината.

Бели калъфи за мебелите

Бели калъфи за мебелите

Цялата къща ще изглежда по-светла и просторна, ако направите калъфи за мебелите в бяло.