Идеи за дома с мебелно фолио

0 коментара0/5

Мебелното фолио е идеалното средство за преправяне и обновяване на стари вещи. Не струва скъпо, не изисква много време – единствено трябва да подходите търпеливо и прецизно. Вижте идеи за дома с мебелно фолио.

Идеи за дома с мебелно фолио

Според това какво ще обновявате зависи избора на мебелно фолио. Някои са водоустойчиви и са подходящи за промени в банята. Други са специално изработени за стъкла и витрини. Трети пък са само за мебели и уреди, но са от различен материал и с различна дебелина. Освен това има голямо разнообразие от цветове и шарки. Едни се спират на класически варианти, при които мебелното фолио имитира дърво, а други – на пъстри мотиви и ярки съчетания, които освежават старите вещи.

С мебелно фолио може да преобразите стария скрин. След като боядисате двете страни и горния плот с избран от вас цвят, облепете с подходящо мебелно фолио вратичките на чекмеджетата, за да стане по-интересно.

 

Със същия успех може да преобразите старата секция, като облепите с ярко фолио вътрешната стена, а рафтовете и страните запазите в неутрален цвят. Ако пък сте решили да реновирате вратата на детското гардеробче, тогава ви съветваме да се възползвате от пачуърк техниката и да направите мозайка от различни мебелни фолио – става по-шарено и интересно.

Със самозалепващо фолио стари и износени електроуреди, които обаче все още работят без проблем, се превръщат в чисто нова техника.

Ако живеете в мезонет, използвайте самозалепващо фолио, за да направите стълбището по-цветно. Съобразете шарките на фолиото с цветовете на стените.

Единственото нещо, за което трябва да внимавате, когато работите с мебелно фолио, е да не оставяте балончета с въздух, иначе се получава грапавина и фолиото лесно може да се отлепи. За целта винаги лепете мебелното фолио върху гладка повърхност. Ако сте решили да обновявате ръждясал хладилник или печка, първо се опитайте да минете леко с шкурка стените му.

Когато сте решили да слагате фолио върху мебел, минете плота с навлажнена гъба или кърпа и след това започнете залепването. Така дори да се образува балонче, може да отлепите и да се коригирате. Ако пък вече сте залепили цялото фолио, но някъде се е появил въздух, има друг, малко по-рискован начин – с игла пробивате балончета внимателно, за да се махне луфта, и с кърпа заглаждате. Пак ще има следа, но тя ще е доста по-незабележима.

10.06.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за дома с мебелно фолио".

Още от "Направи си сам"

Идеи направи си сам мартеници

Идеи направи си сам мартеници

Остават броени дни до празника на Баба Марта, когато обичаят повелява всички да са окичени с мартеници за здраве. Ако сте решили лично да изработите мартениците за вашите близки и приятели, ето няколко идеи направи си сам.

Масичка от фаянс

Масичка от фаянс

Която може да направите от останалите ви фаянсови плочки, дори и счупени.

Семейна документация

Семейна документация

Тъй като дните стават все по-къси, мрачни и студени, възможностите да прекарате време на открито намаляват драстично. Оказва се, че най-хубаво си е вкъщи.