Идеи за дома с мебелно фолио

0 коментара0/5

Мебелното фолио е идеалното средство за преправяне и обновяване на стари вещи. Не струва скъпо, не изисква много време – единствено трябва да подходите търпеливо и прецизно. Вижте идеи за дома с мебелно фолио.

Идеи за дома с мебелно фолио

Според това какво ще обновявате зависи избора на мебелно фолио. Някои са водоустойчиви и са подходящи за промени в банята. Други са специално изработени за стъкла и витрини. Трети пък са само за мебели и уреди, но са от различен материал и с различна дебелина. Освен това има голямо разнообразие от цветове и шарки. Едни се спират на класически варианти, при които мебелното фолио имитира дърво, а други – на пъстри мотиви и ярки съчетания, които освежават старите вещи.

С мебелно фолио може да преобразите стария скрин. След като боядисате двете страни и горния плот с избран от вас цвят, облепете с подходящо мебелно фолио вратичките на чекмеджетата, за да стане по-интересно.

 

Със същия успех може да преобразите старата секция, като облепите с ярко фолио вътрешната стена, а рафтовете и страните запазите в неутрален цвят. Ако пък сте решили да реновирате вратата на детското гардеробче, тогава ви съветваме да се възползвате от пачуърк техниката и да направите мозайка от различни мебелни фолио – става по-шарено и интересно.

Със самозалепващо фолио стари и износени електроуреди, които обаче все още работят без проблем, се превръщат в чисто нова техника.

Ако живеете в мезонет, използвайте самозалепващо фолио, за да направите стълбището по-цветно. Съобразете шарките на фолиото с цветовете на стените.

Единственото нещо, за което трябва да внимавате, когато работите с мебелно фолио, е да не оставяте балончета с въздух, иначе се получава грапавина и фолиото лесно може да се отлепи. За целта винаги лепете мебелното фолио върху гладка повърхност. Ако сте решили да обновявате ръждясал хладилник или печка, първо се опитайте да минете леко с шкурка стените му.

Когато сте решили да слагате фолио върху мебел, минете плота с навлажнена гъба или кърпа и след това започнете залепването. Така дори да се образува балонче, може да отлепите и да се коригирате. Ако пък вече сте залепили цялото фолио, но някъде се е появил въздух, има друг, малко по-рискован начин – с игла пробивате балончета внимателно, за да се махне луфта, и с кърпа заглаждате. Пак ще има следа, но тя ще е доста по-незабележима.

10.06.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за дома с мебелно фолио".

Още от "Направи си сам"

Оригинални вази

Оригинални вази

Ако сте привърженици на идеята "направи си сам" и търсите оригинални и ефектни акценти за вашия декор, вижте как да си направите ваза от стар колан.

Коледна украса от децата

Коледна украса от децата

За децата Коледа е един от най-вълнуващите, забавни и интересни празници в годината, затова не пропускайте да ги включите в украсяването на дома.

Направи си сам стенен часовник

Направи си сам стенен часовник

Стенният часовник е практичен аксесоар в декора на дома, затова го има в почти всяко жилище. С правилния подход може да го превърнете и в оригинален акцент. Вижте няколко идеи как да си направите интересен стенен часовник.