Идеи за декор с рапани

0 коментара0/5

Рапаните винаги навяват спомени за морето, затова са добра възможност да внесете малко ваканционно настроение вкъщи, като декорирате дома с тях. Вижте нашите идеи за декор с рапани.

Идеи за декор с рапани

Казват, че когато допреш рапан до ухото си, чуваш шума на морето. Дори да не е вярно, рапаните вкъщи са идеалният мотив за летен декор. Връзват се отлично с крайбрежния стил, подхождат си с популярни цветове като бежово, синьо, зелено и могат да ви послужат за по-оригинална организация вкъщи.

Разбира се, основната идея на рапаните е декоративната. Покрийте дъното на висок, стъклен цилиндричен съд с пясък и поставете вътре изправен голям рапан. Поставете декорацията вместо ваза на масата в хола, на ъглова масичка или на рафт от етажерка.

Вижте също: Летни идеи за холната маса

Добави описание

 

Друг вариант за крайбрежна аранжировка е да подредите няколко рапана, морски охлюви, морски звезди и миди в дървен поднос. Третият вариант е да залепите няколко рапана върху иначе скучната рамка за огледало.

Вижте също: 5 морски идеи направи си сам

Добави описание

 

Рапаните имат и практично приложение у дома. Сложете един по-голям на тоалетката в спалнята и дръжте вътре пръстените си. Друг рапан с по-големи размери може да използвате за подпиране на книгите от библиотеката, така че да бъдат строени в правилна редица. По-малки рапанчета залепете върху закачалките за кърпи в банята, така че от рапана да се показва само кукичката на старата, обикновена закачалка.

Вижте също: 8 бързи идеи за дом с лятно настроение

 

Използвайте рапаните и вместо саксия за отглеждане на дребни сукуленти или тиландсия.

Добави описание

30.07.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за декор с рапани".

Още от "Направи си сам"

Хладилна чанта за плажа

Хладилна чанта за плажа

Когато отивате на плаж, топлият въздух и слънчевите лъчи ви карат да търсите нещо разхладително и освежаващо за пиене или хапване. Затова хладилната чанта за плаж е перфектното решение на проблема. Ето как да си я измайсторите сами.

Направи си сам: кош за пране

Направи си сам: кош за пране

Вижте как да си направите бързо и лесно текстилен кош за мръсно пране - удобен и функционален, тъй като не заема място и може да го закачите на гърба на вратата.

Оригинални вази

Оригинални вази

Ако сте привърженици на идеята "направи си сам" и търсите оригинални и ефектни акценти за вашия декор, вижте как да си направите ваза от стар колан.