Идеи за декор с рапани

0 коментара0/5

Рапаните винаги навяват спомени за морето, затова са добра възможност да внесете малко ваканционно настроение вкъщи, като декорирате дома с тях. Вижте нашите идеи за декор с рапани.

Идеи за декор с рапани

Казват, че когато допреш рапан до ухото си, чуваш шума на морето. Дори да не е вярно, рапаните вкъщи са идеалният мотив за летен декор. Връзват се отлично с крайбрежния стил, подхождат си с популярни цветове като бежово, синьо, зелено и могат да ви послужат за по-оригинална организация вкъщи.

Разбира се, основната идея на рапаните е декоративната. Покрийте дъното на висок, стъклен цилиндричен съд с пясък и поставете вътре изправен голям рапан. Поставете декорацията вместо ваза на масата в хола, на ъглова масичка или на рафт от етажерка.

Вижте също: Летни идеи за холната маса

Добави описание

 

Друг вариант за крайбрежна аранжировка е да подредите няколко рапана, морски охлюви, морски звезди и миди в дървен поднос. Третият вариант е да залепите няколко рапана върху иначе скучната рамка за огледало.

Вижте също: 5 морски идеи направи си сам

Добави описание

 

Рапаните имат и практично приложение у дома. Сложете един по-голям на тоалетката в спалнята и дръжте вътре пръстените си. Друг рапан с по-големи размери може да използвате за подпиране на книгите от библиотеката, така че да бъдат строени в правилна редица. По-малки рапанчета залепете върху закачалките за кърпи в банята, така че от рапана да се показва само кукичката на старата, обикновена закачалка.

Вижте също: 8 бързи идеи за дом с лятно настроение

 

Използвайте рапаните и вместо саксия за отглеждане на дребни сукуленти или тиландсия.

Добави описание

30.07.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за декор с рапани".

Още от "Направи си сам"

Направи си сам… Mildeгами!

Направи си сам… Mildeгами!

Ароматните цветя от тоалетна хартия Milde ще придадат на банята ви истинско СПА усещане

Направи си сам: Домашен спрей

Направи си сам: Домашен спрей

За да прогоните неприятните миризми у дома и да се радвате на букет от аромати вкъщи, които ви ободряват и зареждат с настроение, може да си направите сами домашен спрей, с който да разпръсквате любимите си ухания из жилището.

Масичка от фаянс

Масичка от фаянс

Която може да направите от останалите ви фаянсови плочки, дори и счупени.