Идеи за адвент календар

0 коментара0/5

Адвент календарът е забавен и оригинален начин за отброяване на дните до Коледа. Освен това в направата на един адвент календар може да участва цялото семейство. Ето няколко идеи, които може да използвате.

Идеи за адвент календар

Адвент календарът идва от Германия, но днес е популярен начин за отмерване времето до Коледа или Нова година по цял свят. През последните години в България също се появиха вариации на празничния календар.

Адвент календарът представлява голям правоъгълник с 24 на брой квадратчета (или 30, ако броите до Нова година), зад които има нещо скрито. Обикновено това са символични подаръци (дребни играчки, орнаменти за елха, лакомства), празнични пожелания, забавни картинки, мъдри мисли, коледни предизвикателства и задачи.

Добави описание

Днес адвент календар може да си изработите от най-различни материали. Някои сглобяват малки картонени кутийки, като ги залепят една до друга и една върху друга, образувайки голям куб, като на всяка кутийка е поставена съответната по ред дата. Други предпочитат по-бърз и лесен вариант – върху корково табло подреждат 24 плика, в които има закачливи пожелание за празниците. Трети се спират на адвент календар от плат с 24 джоба, в които има скрити изненади.

За да си направите адвент календар, може да използвате и форма за 24 мъфина, като прикриете всеки отвор с хартия, за да не се вижда какво има в полетата.

04.12.2013/ Христина Спасова

 

Всичко за Kоледа на едно място!

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Идеи за адвент календар".

Още от "Направи си сам"

Януарски венец

Януарски венец

Празниците минаха и за съжаление се наложи да приберете коледния венец обратно в кашона за догодина. За да не стои входната врата празна и мрачна, измайсторете си красив януарски венец.

Оригинални идеи с щипки за простор

Оригинални идеи с щипки за простор

Във всеки дом има поне една кошничка, пълна с щипки за простиране. Съветваме ви да отделите дървените и да ги използвате за направата на интересен декор. Вижте някои оригинални идеи с щипки за простор.

Направи си сам – идеи за Великден

Направи си сам – идеи за Великден

Великден чука на вратата, а вие още не сте имали време да се подготвите за празника. Вижте нашите бързи идеи направи си сам красива великденска украса за минути.