Яйца вместо ваза или саксия

0 коментара0/5

Декорация, изработена с помощта на великденски яйца, винаги излежда оригинално. Освен това е напълно в тон за празника. Ето как да използвате яйца вместо ваза или саксия.

Яйца вместо ваза или саксия

Стъпка 1. Взимате едно яйца и внимателно с игла пробивате дупка, която постепенно разширявате, така че вътре да влезе стъбло на цвете.

Стъпка 2. Търпеливо изпразвате жълтъка и белтъка от яйцето и сипвате в него малко вода.

Стъпка 3. Избирате цвете - най-добрият вариант е, ако то е с късо стъбло (като теменужка или минзухар), но може да използвате и такива с по-дълго, като предварително го скъсите (например роза).

Стъпка 4. Поставете яйцето на стабилна основа - специална поставка или използвайте опаковката за яйца и си направете цяла цветна аранжировка.

Ако пък искате да използвате яйцето вместо саксия, единственото по-различно, което трябва да направите, е да "издълбаете" по-широка дупка и да напълните основата с малко пръст. Яйчената черупка може да се използва като саксия само за разсад.

Добави описание

24.04.2013/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Яйца вместо ваза или саксия".

Още от "Направи си сам"

Пачуърк за дома

Пачуърк за дома

С пачуърк (patchwork, от patch – кръпка и work – работа) лесно ще разчистите ненужните и износени дрехи от гардероба, като ги превърнете в нещо оригинално и полезно. С пачуърк домът става по-весел и шарен.

Не подценявайте блажната боя!

Не подценявайте блажната боя!

Не изхвърляйте старите си мебели, боядисайте ги в друг цвят и те ще ви служат и радват погледа още дълго време.

Идеи за декор с рапани

Идеи за декор с рапани

Рапаните винаги навяват спомени за морето, затова са добра възможност да внесете малко ваканционно настроение вкъщи, като декорирате дома с тях. Вижте нашите идеи за декор с рапани.