Хранилка за птици

1 коментар0/5

Много пъти отношението ни към животните показва какви хора сме всъщност. Затова нека бъдем добри и да съдействаме на птиците, които ни правят компания в града, като ги зарадваме с кокетна хранилка за птици.

Хранилка за птици

Разбира се най-удобният вариант е, ако хранилката представлява дървена къщичка, където птиците да се отбиват. Но не всеки е толкова сръчен, а и подобен проект изисква повече средства. Затова по-добре да работите с подръчни материали.

Хранилка за птици може да направите от пластмасова чиния и купичка или картонена чаша с по-широко гърло. Двете се свързват помежду си с помощта на нещо като метална трабичка. В купичката слагате храната, а чинията играе ролята на покрив.

Вариант 2 – издълбавате някакъв по-едър плод от типа на ябълка, кокосов орех, грейпрфут, тиква. От външната страна на кората му забивате четири малки пирончета, симетрично разположени, около които да омотаете въжета. Събирате четирите въжета, завързвате ги горе в края и закачате приспособлението на някое дърво, като предварително напълните плода с трохи и семена.

Добави описание


06.02.2013/ Христина Спасова

 

Още от "Направи си сам"

Направи си сам – оригинални идеи за дома

Направи си сам – оригинални идеи за дома

Поредната доза вдъхновение за по-сръчните любители на оригиналния декор. Предлагаме ви няколко интересни идеи „направи си сам“, които ще внесат настроение и колорит в дома ви.

Пролетен венец

Пролетен венец

Заредете дома си с пролетно настроение и усмивки, като го декорирате с красив, цветен венец. Независимо дали ще го закачите на входната врата, за да посреща гостите, или на прозореца, за да му се радват минувачите, може да сте сигурни, че пролетният венец няма да остане незабелязан.

Евтини и оригинални идеи за дома с палети

Евтини и оригинални идеи за дома с палети

Ако сте сръчни и имате въображени, то може да сътворите чудеса за дома си само с няколко палета. Ако ви се намират такива под ръка, ето няколко идеи какво да измайсторите от старите палети.