Хранилка за птици

1 коментар0/5

Много пъти отношението ни към животните показва какви хора сме всъщност. Затова нека бъдем добри и да съдействаме на птиците, които ни правят компания в града, като ги зарадваме с кокетна хранилка за птици.

Хранилка за птици

Разбира се най-удобният вариант е, ако хранилката представлява дървена къщичка, където птиците да се отбиват. Но не всеки е толкова сръчен, а и подобен проект изисква повече средства. Затова по-добре да работите с подръчни материали.

Хранилка за птици може да направите от пластмасова чиния и купичка или картонена чаша с по-широко гърло. Двете се свързват помежду си с помощта на нещо като метална трабичка. В купичката слагате храната, а чинията играе ролята на покрив.

Вариант 2 – издълбавате някакъв по-едър плод от типа на ябълка, кокосов орех, грейпрфут, тиква. От външната страна на кората му забивате четири малки пирончета, симетрично разположени, около които да омотаете въжета. Събирате четирите въжета, завързвате ги горе в края и закачате приспособлението на някое дърво, като предварително напълните плода с трохи и семена.

Добави описание


06.02.2013/ Христина Спасова

 

Още от "Направи си сам"

Бели калъфи за мебелите

Бели калъфи за мебелите

Цялата къща ще изглежда по-светла и просторна, ако направите калъфи за мебелите в бяло.

Коледна украса от децата

Коледна украса от децата

За децата Коледа е един от най-вълнуващите, забавни и интересни празници в годината, затова не пропускайте да ги включите в украсяването на дома.

Направи си сам пазарска чанта

Направи си сам пазарска чанта

За да избегнете неприятния шум от найлоновите торбички в магазините, най-добре ги заменете с текстилна пазарска чанта за многократна употреба. Ето как да си направите оригинална и ефектна пазарска чанта.