Хранилка за птици

1 коментар0/5

Много пъти отношението ни към животните показва какви хора сме всъщност. Затова нека бъдем добри и да съдействаме на птиците, които ни правят компания в града, като ги зарадваме с кокетна хранилка за птици.

Хранилка за птици

Разбира се най-удобният вариант е, ако хранилката представлява дървена къщичка, където птиците да се отбиват. Но не всеки е толкова сръчен, а и подобен проект изисква повече средства. Затова по-добре да работите с подръчни материали.

Хранилка за птици може да направите от пластмасова чиния и купичка или картонена чаша с по-широко гърло. Двете се свързват помежду си с помощта на нещо като метална трабичка. В купичката слагате храната, а чинията играе ролята на покрив.

Вариант 2 – издълбавате някакъв по-едър плод от типа на ябълка, кокосов орех, грейпрфут, тиква. От външната страна на кората му забивате четири малки пирончета, симетрично разположени, около които да омотаете въжета. Събирате четирите въжета, завързвате ги горе в края и закачате приспособлението на някое дърво, като предварително напълните плода с трохи и семена.

Добави описание


06.02.2013/ Христина Спасова

 

Още от "Направи си сам"

Вертикален коледен гирлянд

Вертикален коледен гирлянд

Ако искате да разнообразите коледната украса с някой нов и оригинален елемент, ето ви една лесна идея за декорация на дома. Направете си вертикален коледен гирлянд.

Направи си сам: Саксия от кутия за кафе

Направи си сам: Саксия от кутия за кафе

Когато изпиете последната чаша NESCAFÉ®, не изхвърляйте празната кутия, а я превърнете в уникална саксия за цветя. Вижте как бързо, лесно и икономично да си измайсторите оригинален съд за цветя.

6 идеи направи си сам за Великден

6 идеи направи си сам за Великден

Колкото повече наближава Великден, толкова по-празнично става настроението наоколо. Предлагаме ви 7 идеи „направи си сам“, с които да си измайсторите ефектна великденска украса за дома.