Евтини и оригинални идеи за дома с палети

0 коментара0/5

Ако сте сръчни и имате въображени, то може да сътворите чудеса за дома си само с няколко палета. Ако ви се намират такива под ръка, ето няколко идеи какво да измайсторите от старите палети.

Евтини и оригинални идеи за дома с палети
 © istockphoto.com

Спалня или диван от палети

Един от най-лесните проекти е да наредите един до друг няколко палета на пода и да ги фиксирате един за друг с болтове, свързващи дъски или каквото ви хрумне. Дори няма нужда да обработвате палетите с боя, лак и прочие. Натуралният им индустриален вид е добре дошъл. При така създадената рамка само трябв ада сложите отгоре матрак и воала – имате си дизайнерско легло или диван.

Мебели за градината от палети

Навярно не ви се харчат особено пари за маси, столове и други мебели за градината, които много бързо ще се развалят от климатичните условия. Ето защо се снабдете с няколко броя стари палети, от които може да си направите евтини, функционални и оригинални мебели за двора - маса, пейка, люлка, стелаж за работни принадлежности, цветарник и каквото още ви хрумне.

Палети по стените

Старите палети са също идеален облицовъщен материал за стените, ако искате домът ви да придобие дизайнерско и индустриално излъчване. Може да ги боядисата в желан от вас цвят, а после да претриете с шкурка част от боята, за да създадете състарен ефект. Плюсът на стените от палети е, че могат да се използват за окачване на всевъзможни неща и са удобно да се използват като етажерка.

Дребни мебели от палети

Защо да си купувате помощни масички, нощни шкафчета, етажерки, закачалки, шкафчета за обувки и редица други малки мебели, които лесно може да изработите от палети. А и ще са много по-ефектни от купешките такива. 

23.01.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Евтини и оригинални идеи за дома с палети".

Още от "Направи си сам"

5 идеи с коркови тапи

5 идеи с коркови тапи

В месеца на виното и в сезона на студеното време много хора разчитат на сгряващия ефект на божествената напитка. Ако сте събрали известно количество коркови тапи от бутилките вино, вижте как може да ги използвате за оригинални проекти. 5 идеи с коркови тапи.

Есенен венец

Есенен венец

Вече сте се настроили на есенна вълна. Домът е обагрен в топли, земни цветове и декориран умело с даровете на природата. Остава един последен детайл, за да бъде есенната идилия пълна – направете си есенен венец.

Направи си сам – идеи за есенен декор

Направи си сам – идеи за есенен декор

Ако искате да впишете дома си в характерната есенна атмосфера, тогава трябва да разнообразите малко декора вкъщи. Вижте няколко идеи направи си сам есенен декор.