Евтини и оригинални идеи за дома с палети

0 коментара0/5

Ако сте сръчни и имате въображени, то може да сътворите чудеса за дома си само с няколко палета. Ако ви се намират такива под ръка, ето няколко идеи какво да измайсторите от старите палети.

Евтини и оригинални идеи за дома с палети
 © istockphoto.com

Спалня или диван от палети

Един от най-лесните проекти е да наредите един до друг няколко палета на пода и да ги фиксирате един за друг с болтове, свързващи дъски или каквото ви хрумне. Дори няма нужда да обработвате палетите с боя, лак и прочие. Натуралният им индустриален вид е добре дошъл. При така създадената рамка само трябв ада сложите отгоре матрак и воала – имате си дизайнерско легло или диван.

Мебели за градината от палети

Навярно не ви се харчат особено пари за маси, столове и други мебели за градината, които много бързо ще се развалят от климатичните условия. Ето защо се снабдете с няколко броя стари палети, от които може да си направите евтини, функционални и оригинални мебели за двора - маса, пейка, люлка, стелаж за работни принадлежности, цветарник и каквото още ви хрумне.

Палети по стените

Старите палети са също идеален облицовъщен материал за стените, ако искате домът ви да придобие дизайнерско и индустриално излъчване. Може да ги боядисата в желан от вас цвят, а после да претриете с шкурка част от боята, за да създадете състарен ефект. Плюсът на стените от палети е, че могат да се използват за окачване на всевъзможни неща и са удобно да се използват като етажерка.

Дребни мебели от палети

Защо да си купувате помощни масички, нощни шкафчета, етажерки, закачалки, шкафчета за обувки и редица други малки мебели, които лесно може да изработите от палети. А и ще са много по-ефектни от купешките такива. 

23.01.2017/Ели Йорданова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Евтини и оригинални идеи за дома с палети".

Още от "Направи си сам"

Човече закачалка

Човече закачалка

С небрежно кръстосани крака, зелена шапчица и рижи коси, човечето не само ще служи за окачване на дрешки, но и... ще следи растежа на децата ви.

Направи си сам – идеи за дома и градината

Направи си сам – идеи за дома и градината

За сръчните, за идейните, за майсторите, за хората с чувство за стил, за оригиналните и различните – няколко идеи „направи си сам“ за дома и градината, с които да направите вашето местенце по-уютно и интересно.

Оригинални идеи с филц

Оригинални идеи с филц

Напоследък филцът стана „модерен“ материал за любителите на направи си сам техниките. Причината е, че не е скъп, с него се работи лесно, а резултатите са интересни и уникални по рода си декорации и аксесоари. Вдъхновете се с избрани от нас оригинални идеи с филц.